Nyhed

Fond køber stort naturområde i Naturpark Maribosøerne

Lystfisker i båd ved Naturpark Maribosøerne
AAGE V. JENSEN NATURFOND har indgået aftale med ejeren af Søholt Gods om køb af et stort naturområde i Naturpark Maribosøerne. Naturpark Maribosøerne byder fonden velkommen og ser frem til at samarbejdet kan skabe bedre natur og flere muligheder for at opleve den.

Naturpark Maribosøerne kan se frem til et natur- og oplevelsesmæssigt løft, når AAGE V. JENSEN NATURFOND overtager 1.130 hektar natur ved Søholt Gods på Lolland. Fonden har netop indgået aftale om at overtage naturområdet som vil blive kaldt Søholt Storskov med det formål at sikre og udvikle natur med høj kvalitet. 

Fonden ligger vægt på, at området i forvejen har nogle helt særligt naturkvaliteter.

”Området er et af de mest artsrige i Danmark, og rummer store partier af gammel skov, blandt andet med over 2-300 år gamle ege og bøge. Søholt Storskov indeholder også rene og meget værdifulde søer, som er omkranset af store skov- og landbrugsarealer,” siger Leif Skov, formand for AAGE V. JENSEN NATURFOND.

Området er en del af Naturpark Maribosøerne, som er medlem af Friluftsrådets mærkningsordning Danske Naturparker. I Friluftsrådet glæder man sig derfor over, at AAGE V. JENSEN NATURFOND har kastet sin kærlighed på Søholt Storskov.

”Søholt Storskov er et fantastisk område, og i Friluftsrådet er vi rigtig glade for, at AAGE V. JENSEN NATURFOND vil investere i den del af Naturpark Maribosøerne. Vi er især glade for, at fonden vil øge naturkvaliteten og skabe flere muligheder for, at folk kan opleve den,” siger Flemming Larsen, bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet.

Gåtur i skov i Naturpark Maribosøerne
Foto: Adam Grønne

Lokale bliver inddraget

I Naturpark Maribosøerne ser man også frem til samarbejdet med fonden.

”Vi byder fonden hjerteligt velkommen og glæder os meget til samarbejdet. AAGE V. JENSEN NATURFOND er rigtig dygtige til at udvikle naturområder, så jeg er sikker på, at det også vil være en stor gevinst for Naturpark Maribosøerne og vores gæster,” siger Bo Rasmussen, projektleder fra Lolland Kommune.

AAGE V. JENSEN NATURFOND vil udarbejde en detaljeret udviklingsplan for naturområdet, og her vil de lokale aktører blive inddraget.

”Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Lolland og Guldborgsund Kommuner omkring Naturpark Maribosøerne. På alle vores nuværende naturområder inddrager vi lokale i arbejdet med forvaltning og naturformidling, og det er også vores plan for Søholt Storskov. Naturfonden vil arbejde målrettet på at højne Søholt Storskovs naturværdier, så endnu flere vil få mulighed for at opleve en rig natur i dag og i fremtiden, siger Leif Skov, formand for AAGE V. JENSEN NATURFOND.

Læs mere om Naturpark Maribosøerne

Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.
Kontakt