Nyhed

”Det viser sig gang på gang, at når man er i naturen, får man det bedre”

Kirsten Margrethe Pedersen
På Friluftsrådets generalforsamling i april fik bestyrelsen et nyt medlem: Kirsten Margrethe Pedersen, som er indstillet af Dansk Vandrelaug, og som især er optaget af, at alle skal kunne komme ud i naturen og opleve, hvad den kan give.

På Friluftsrådets seneste generalforsamling blev et nyt medlem valgt ind i bestyrelsen: 72-årige Kirsten Margrethe Pedersen, som er indstillet af Dansk Vandrelaug.

"Jeg glæder mig meget til arbejdet i hovedbestyrelsen og håber, at jeg kan udrette noget godt," siger Kirsten Margrethe Pedersen.

Det nyvalgte medlem er ikke ny i bestyrelsesarbejde. Hun har siden 2021 deltaget i møder i det lokale Friluftsråd i Storstrøm og blev sidste år valgt ind i bestyrelsen i Friluftsrådet Storstrøm. 

Hun er heller ikke uvant med at være en del af råd og nævn. Kirsten Margrethe Pedersen, der siden 1972 har boet i Nakskov, sidder i både Grønt Råd i Lolland Kommune og i brugerrådet for henholdsvis Naturpark Maribosøerne og Naturpark Nakskov Fjord. 

Vi må heller ikke glemme de ældre borgere, som også får det bedre af motion og af at komme ud, ligesom jeg vil arbejde for tilgængelighed for handicappede, der har lige så meget brug for naturen, som vi andre har.
Kirsten Margrethe Pedersen

”Jeg har hele mit liv været aktiv i foreninger, og som medlem i Friluftsrådets lokalbestyrelse synes jeg, at jeg har fået indsigt i mange af de ting, der foregår i vores lokalområde, ligesom jeg hører om andre foreningers arbejde, og hvordan de oplever at være i naturen. Det har været meget givende for mig, ligesom samarbejdet med Lolland kommune er spændende. Kommunen har viljen til mange ting, men ikke altid pengene, så det er virkelig en balance, hvor jeg glæder mig over de projekter, der kan lade sig gøre,” siger Kirsten Margrethe Pedersen. 

Ved siden af sit store frivillige arbejde har hun altid prioriteret at komme ud. 

”Når man går på arbejde og har børn, hus og have, kan det godt knibe med tiden, men vi har som familie altid været meget i naturen. Og da jeg gik på pension, meldte min mand og jeg os straks ind i DVL og gik med på deres ture. Vi var kun med et par gange, før jeg blev spurgt, om jeg ville være turleder. Det blev jeg, og er nu gruppeleder for Lolland-Falster og Møn. Jeg holder meget af Lolland, der har en meget smuk natur og mange spændende historier, man kan fortælle om som turleder.”

Fokus på både børn, ældre og handicappede 

Selv om Kirsten Margrethe Pedersen er ivrig vandrer og også udforsker ruter, når hun og hendes mand er på ture i deres campingvogn rundt i Danmark, stillede hun op til Friluftsrådets bestyrelse med et bredere sigte: 

”Vores alle sammens verden bliver mere og mere digitaliseret og dermed bliver man nemt mere inaktiv. Derfor er det så vigtigt, at alle har mulighed for at komme ud i naturen. Jeg er meget optaget af, at alle kan få adgang til naturen, men at vi samtidig værner om den natur, vi har, siger hun og fortsætter:

Vi har den udfordring i dag, at nogle børn og måske også voksne ikke kommer så meget ud i naturen længere. Det er vigtigt for mig, at børn og unge kommer ud, for mange har det svært med at passe ind i de forskellige kasser, som vores samfund inddeler os i, og det viser sig gang på gang, at når man er i naturen, kommer der ro i hovedet, og man får det mentalt bedre. Motion er en meget vigtig medspiller – den kan man få i naturen på rigtig mange måder, så det er vigtigt med gode muligheder, hvor børn kan boltre sig, og ridestier, vandrestier og andre steder, hvor der er noget at lave. Vi må heller ikke glemme de ældre borgere, som også får det bedre af motion og af at komme ud, ligesom jeg vil arbejde for tilgængelighed for handicappede, der har lige så meget brug for naturen, som vi andre har.”

Friluftsrådets bestyrelse generalforsamling 2024
Syv kandidater stillede op til fem pladser i Friluftsrådets bestyrelse. Generalforsamlingen genvalgte fire kandidater og en ny profil kom ind.