Nyhed

Danske Naturparker bliver nu mere synlige

naturpark lillebælt skilte2
Nu bliver der endnu større mulighed for at få øjnene op for friluftsmulighederne i de 16 naturparker i Danmark. I denne uge kunne den tredje af naturparkerne indvie opsætningen af skilte ved indfaldsvejene – og flere er på vej.

Hvordan ved man, at der ligger en naturpark med særlige natur- og friluftsoplevelser i nærheden af der, hvor man befinder sig i Danmark? 

Det gør man nemmest, hvis der er skiltet med det.

I efteråret fik de nu 16 Danske Naturparker sit årelange ønske om lov til at opsætte skilte ved hovedvejene opfyldt, og nu er de første såkaldte naturparktavler rundt om i landet kommet op. 

Naturpark Åmosen på Vestsjælland og Naturpark Tolne i Nordjylland var de første til at opsætte naturparktavler, og i denne uge kom turen til Danmarks største naturpark, Naturpark Lillebælt. 

Det blev i denne uge markeret med en officiel ceremoni på indfaldsvejen fra Kolding, som er et af de steder, naturparken i samarbejde med kommunen har besluttet at placere en naturparktavle. 

De øvrige placeringer er i henholdsvis Fredericia og Middelfart Kommune, som naturparken også ligger i. 

Det er planen at opsætte flere skilte omkring naturparken – alle med udgangspunkt i Naturpark Lillebælts 25 hotspots, som markerer særlige områder værd at besøge i naturparken.

Det er Friluftsrådet, der som administrator af mærkningsordningen Danske Naturparker på vegne af parkerne har ansøgt om tilladelse til at opsætte naturparktavler.

”Jeg er glad for, at Vejdirektoratet har imødekommet Friluftsrådets ønske, for Danske Naturparker skal være mere synlige i landskabet, så flere mennesker ved, at de findes. Alle naturparkerne tilbyder særlige natur- og friluftsoplevelser, og det vil vi gerne udbrede til befolkningen,” siger Winni Grosbøll. 

Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.