Ung kvinde cykler i somersolen gennem skoven. Hun har ryggen mod kameraet
Friluftsrådet har en regional struktur, hvor de lokale friluftsråd i hver region mødes. Desuden er formanden for hver region repræsenteret i et udvalg, der koordinerer mellem de lokale friluftsråd og Friluftsrådets bestyrelse.
Organisationsdiagram for lokale friluftsråd

De 23 lokale friluftsråd behandler ofte sager, emner eller projekter, der går på tværs af de lokale friluftsråd. Det kan for eksempel være stier, placering af større faciliteter til friluftslivet, Natura 2000-områder eller nationalparker. 

På billedet ses et kort over DK delt i Friluftsrådets regioner

Der er fem regionsudvalg, der koordinerer tværgående emner og projekter, og som er forum for erfaringsudveksling lokalrådene imellem. Udvalget skal skabe kontakt mellem de lokale friluftsråd i hver region og Friluftsrådets bestyrelse, samt drøfte principielle tværgående sager. 

Regionsudvalget består af to repræsentanter fra hver lokalbestyrelse.

Regionskontaktudvalget

Friluftsrådets bestyrelse har nedsat et fast udvalg, Regionskontaktudvalget. Udvalget består af fire repræsentanter fra Friluftsrådets bestyrelse og de fem regionsudvalgsformænd. Der afholdes normalt et møde i hvert kvartal, og derudover indkalder udvalget mindst en gang årligt til fællesmøde, hvor alle formænd i de lokale friluftsråd og Friluftsrådets bestyrelse er inviteret. Udvalget arrangerer desuden temamøder, uddannelse og seminarer for de lokale friluftsråd. 

REKU-møder