Høringssvar

Høring over forslag til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om hovedstadsområdets planlægning

grøn institution naturlig legeplads
Friluftsrådet er overordnet glad for, at ministeren med forslaget til landsplandirektiv for nye grønne kiler og bygninger til almene rekreative formål i de grønne kiler i Hovedstadsområdet sætter et ”temafokus” på nye grønne kiler og forbedring af mulighederne rekreative formål i de grønne kiler. Men Friluftsrådet havde gerne set, at der havde været tale om en mere bred fokus på de grønne kiler og deres funktion i Hovedstadsområdets plangrundlag.

Friluftsrådet havde gerne set forslag om mere markante udvidelser af de grønne kiler og at der var inddraget yderligere arealer til de grønne kiler, som ikke allerede har rekreativ funktion og at befolkningen således var sikret reelle nye arealer til rekreative funktioner.

 

Friluftsrådet støtter helhjertet forslaget om at give muligheder for opførelse af nye tidssvarende ikke-lokalplan-pligtige bygninger til almene rekreative formål i de grønne kiler, men understreger, at det skal ske under de angivne forudsætninger og anbefaler en meget restriktiv og stram fortolkning af bestemmelserne.

 

Endelig finder Friluftsrådet, at det er afgørende at sikre, at der kun i helt særlige tilfælde vil kunne gives mulighed for ekstra bygningsmasse i de grønne kiler.