Nyhed

Få overblik over vandreruten hjemme fra sofaen

langeland vandrerute
Med støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv kan man nu via skærmen se terræn og omgivelser på mere end 1.000 km vandre- og cykelruter på Langeland, Strynø og Siø. Ruterne er affotograferet i 360 grader og kan ses på Google Street View. 

Kan jeg medbringe barnevogn på ruten? Er underlaget egnet for kørestolsbrugere? Er der læ på ruten, så vi kan gå den i blæsevejr? Kan jeg cykle på den? Kan vi tage en dukkert langs ruten? Er der bænke eller borde til picnic og i hvilke omgivelser? 

Spørgsmålene til en vandre- eller cykelrute kan være utallige. Og det er ikke alle, der kan besvares ved hjælp af tekst. 

langeland strynø vandre streetview
Via Streetview kan man nu sidde hjemme i sofaen og se, hvordan terrænet på f.eks. en af ruterne på Strynø ser ud.

Det kan betyde, at mange ikke kommer afsted. Specielt kørestolsbrugere, dårligt gående og børnefamilier med barnevogn, som er utrygge ved, om en rute vil vise sig at være ufremkommelig for dem. 

For at inspirere flere til en tur ud i den langelandske natur søgte VisitLangeland i 2022 derfor om 49.500 kr. fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til at få kortlagt og affotograferet vandre- og cykelruter på Langeland, Strynø og Siø. 

Foreningen Langelands Sti-venner har udvalgt ruterne.

I dag er 1.000 km vandre- og cykelruter på de tre øer affotograferet i 360 grader og offentligt tilgængelige på Google Street View. 

"Vi er rigtig glade for, at så mange nu har mulighed for at få et overblik over ruterne hjemme fra sofaen. Vi håber, det betyder, at langt flere vil komme ud og opleve naturen hernede," siger konsulent hos Visit Langeland, Mads Zangenberg Hansen. 

Langeland på Youtube

Et af de steder, der især har fået en opgradering, er Strynø.

Google havde før projektets start ikke et eneste 360 graders billede fra øen i det sydfynske øhav.

I dag er 12 km af Strynøs stier og veje blevet affotograferet, så interesserede før afgang til øen kan se, hvordan en vandre- eller cykeloplevelse vil være. 

De digitaliserede ruter kan ses på Google Street View, men også på Youtube. 

Her finder man 360 graders videooptagelser af steder på de tre øer med kulturarv, særlige naturområder og geologiske seværdigheder. 

Find de digitaliserede ruter på langeland.dk

Havshelter
Friluftsrådet har med tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv gennem årene støttet mange forskellige projekter. Se nogle af dem her.
Kontakt
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89