Nyhed

Trendforsker: Naturen er blevet en megatrend

Børn leger ved en søbred

Vi ser en tendens til, "at naturen fylder mere, når det kommer til børn og unges trivsel", lyder det fra direktør Winni Grosbøll, Friluftsrådet, som kan genkende tendensen, at naturen er blevet trendy.

I fremtiden vil vi søge endnu mere ud i naturen, og vi vil samtidig lade naturen blive en mere integreret del af vores liv. Det spår etnolog og fremtidsforsker Julia Lahme, der beskriver naturens renæssance som en af de helt store trends i det nye år.

Vi tager på sanketure, overnatter i shelters og stresser af i naturen. Og i fremtiden vil vi drages mod endnu flere naturoplevelser og i det hele taget lade naturen fylde meget mere i vores liv og samfund. Sådan lyder fra etnolog og fremtidsforsker Julia Lahme i et interview i Berlingske

”Naturen har været på vej tilbage længe. Det har boblet i overfladen som en trend og en tendens, der nu har udviklet sig til en megatrend, der buldrer derudad”, siger Julia Lahme til Berlingske.

Julia Lahme peger på fem tendenser, hvor naturen kommer til at spille en større rolle.

  • Vi kommer til at udvikle et stærkere natursyn, der også hænger sammen med klimaet, hvor vi vil stille større krav til vores fødevareproduktion.
  • Vi vil udvikle mere naturlige skønhedsidealer og gå væk fra kunstige læber, bryster m.m.
  • Vi kommer til at se naturen og det at have adgang til den som en social markør.
  • Vi vil drages mod flere og vildere naturoplevelser.
  • Og vi vil se flere biophiliacs, som er personer, der lader sig opsluge af naturen.

En genkendelig tendens

I Friluftsrådet nikker direktør Winni Grosbøll genkendende til Julia Lahmes beskrivelse af, at naturen er på vej frem.  

”Der er noget, der tyder på, at vi i højere grad end tidligere er ved at få øjnene op for naturen og hvad den gør ved os mennesker. Vi oplever en stor interesse for at komme ud i naturen i mere klassisk friluftslivs forstand, og så ser vi en tendens til, at naturen fylder mere, når det kommer til børn og unges trivsel og naturens positive indvirken på både psykisk og fysisk sundhed”, siger Winni Grosbøll.

Hun understreger, at der ikke findes aktuelle tal for friluftslivet samlet set. Men medlemstal fra friluftslivets organisationer viser, at der er stor interesse for f.eks. spejderaktiviteter, vandaktiviteter som kajak, SUP og vinterbadning samt mountainbike.

Kontakt
Merlin Christophersen
Kommunikationskonsulent
24 63 76 41