Nyhed

Snart frist: Søg om tilskud til dit friluftsprojekt

Bålhygge ved shelterplads
Har du en god idé til et projekt, der skaber bedre muligheder for friluftsliv i dit lokalområde? Så kan du søge om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Næste frist for ansøgninger er 15. februar 2024.

Mangler dit lokalområde en shelterplads, et grønt læringsrum til udeundervisning for skolens elever, en grejbase med udstyr til vandaktiviteter, en sauna til vinterbadning eller noget helt femte, som kan skabe bedre muligheder for friluftsliv? 

Så er det tid til at spidse blyanten og skrive en ansøgning. Der er frist for ansøgning om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv d. 15. februar 2024.

Du kan søge om tilskud til lokale projekter inden for tre temaer:

Fysiske rammer for friluftsliv: Du kan søge tilskud til projekter, der skaber bedre fysiske rammer for friluftsliv, så flere kommer ud og oplever naturen. Det kan fx være shelterpladser, madpakkehuse, fugletårne eller faciliteter, der imødekommer personer med handicap eller andre særlige behov. Det kan også være friluftsudstyr til udlån, stier og andre fysiske tiltag, som forbedrer adgangen til naturområder.

Vandfriluftsliv: Du kan søge tilskud til projekter, der skaber bedre muligheder for at dyrke friluftsliv på og i vandet. Det kan fx være faciliteter og udstyr, som understøtter vandaktiviteter eller skaber bedre adgang til vandet. Det kan også være udstyr til formidling af naturen under vandoverfladen.

Børn og unges friluftsliv: Du kan søge tilskud til projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv eller øger deres naturforståelse. Det kan fx være etablering af skolehaver og andre initiativer, der gør det nemmere at flytte undervisningen ud i det fri. Det kan også være udstyr og faciliteter til nye aktiviteter i foreninger, der får flere børn og unge ud i naturen.

Shelter i Pilotnaturpark Flynder Sø - Sønder Lem Vig
Udlodningsmidler til Friluftsliv støtter initiativer, der forbedrer mulighederne for befolkningens friluftsliv og naturforståelse. Næste frist er 15. september 2024.

Find inspiration til dit projekt

Friluftsrådets hjemmeside kan du finde masser af inspiration til dit projekt. Der er for eksempel inspirationshæfter med gode råd til sauna- og shelter-projekter. 

sauna udlodning
Her på siden finder du materialer, som vi håber kan være til inspiration for dit friluftsprojekt. Du finder også henvisning til andre støttemuligheder. Siden vil løbende blive opdateret med nye materialer.

Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til Friluftsrådet, der gerne hjælper med gode råd og sparring. Du kan kontakte Friluftsrådets puljeadministration på tlf. 33 79 00 79 (tast 2) eller på mail: tilskud@friluftsraadet.dk.

Udlodningsmidler til Friluftsliv er en del af overskuddet i Danske Lotteri Spil og Det Danske Klasselotteri.

Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89