Høringssvar

Høringssvar til EU’s biodiversitetsstrategi for 2030

Bi på blomst
Friluftsrådet har sammen med WWF Verdensnaturfonden afgivet høringssvar til Kommissionens udkast til EU’s biodiversitetsstrategi for 2030. Friluftsrådet og WWF Verdensnaturfonden opfordrer i høringssvaret til, at der fra dansk side bakkes op om Kommissionens udkast, der vurderes at være et positivt og ambitiøst udspil til den fremtidige EU-politik på området.

Kommissionens udkast lægger fx op til, at der generelt skal være mere natur i Europa. Mindst 30% af EU's landområde og 30% af EU's havområde skal være beskyttet natur – heraf 10 % strengt beskyttet – og naturen skal være mere sammenhængende. Der lægges også op til, at der skal laves en europæisk genopretningsplan for naturen. Planen skal blandt andet sikre, at mindst 10 % af landbrugslandet bliver bedre natur, at der plantes 3 milliarder træer, at 25.000 km floder genoprettes, og at byer med over 20.000 indbyggere udarbejder ambitiøse grønne planer.

 

Hvis kommissionens udkast til biodiversitetsstrategien bliver vedtaget, vil der derfor blive mere natur i Europa, mere skov, mere natur i landbrugslandet, mere natur i byerne og flere frie floder. Og naturkvaliteten vil få et væsentligt løft til lands og til vands. Dermed vil der blive plads til mere friluftsliv og til friluftsliv i en natur med højere kvalitet. På den baggrund bakker Friluftsrådet op om det ambitiøse udkast til en europæisk biodiversitetsstrategi for 2030.