Høringssvar

Høringssvar på Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013 (Vindmølleområde Ø for Husby/Sdr. Nissum)

Vindmøller
(januar 2017)

Friluftsrådet LimfjordSyd har udarbejdet et høringssvar på tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013 (Vindmølleområde Ø for husby/Sdr. Nissum).

Friluftsrådet Limfjordsyd omfatter Lemvig, Struer, Holstebro, Skive og Viborg Kommuner.

Resumé af høringssvar

Som Friluftsrådet tidligere har udtrykt i et høringssvar fra april 2012, ligger området umiddelbart op til Natura 2000 området, Nissum Fjord og tæt ved Natura 2000 området, Husby Sø og Nørresø. Området er endvidere et af de få områder, der er upåvirket af vindmøller i en radius af mindst 5 km. En placering af 140-150 meter høje vindmøller vil betyde en voldsom visuel landskabelig påvirkning af det åbne og flade fjordlandskab. Området er også det ene af kun 3 betydende forårsrasteområder for pomeransfugl i Danmark, og er er desuden i vinterhalvåret rasteområde for betydelige antal af både kortnæbbet gås, bramgås, sangsvane og pibesvane, mens havørn er ved at etablere sig ved Felsted Kog. Vindmøller vil her komme til at stå lige midt i ”hovedfærdselsåren” for fuglene når de trækker frem og tilbage mellem de vestjyske fjorde, og netop de store fugle er kendt for at have de største problemer med kollision med møllevinger.

Det bekymrer Friluftsrådet, at Holstebro Kommune ønsker at opsætte vindmøller i dette Vest- jyske fjordområde. Opsætningen af vindmøllerne vil skade lokalbefolkningen, som har lagt et stort arbejde i at udvikle området til gavn for borgerne i Holstebro Kommune og gæster, som vil besøge området. 

Friluftsrådet henstiller til, jævnfør bemærkningerne nævnt i høringssvaret, at området friholdes for vindmøller.