Nyhed

Kom ud i naturen i vinterferien

Vinterferie landskab sne
Vinterferien nærmer sig, og og der er heldigvis masser af ting, I kan lave sammen ude i den friske luft.

Tag ungerne i hånden og oplev naturen i vinterferien. Selvom vejret er køligt, så kan man  sagtens tilbringe mange timer i det fri – og få røde kinder, fælles oplevelser og nærvær med hjem i rygsækken.

Tag en nat i naturen
Danmark har flere tusind shelters, som er en behagelig og dejlig overnatningsmulighed i naturen, selv når vejret er lidt køligt. Tag godt med tøj og brænde til bålet - så skal det nok blive en sej oplevelse der prenter sig ind i hukommelsen. 

Shelterovernatninger er steget i popularitet de seneste år. Per Roed Rasmussen, familiefar og shelterbruger, er en af dem, der har fået øjnene op for brugen af shelter.

”Vi kobler meget bedre af ved at komme ud i naturen uden ipad og PC. Familien er bare sammen på en helt anden måde i naturen, og det er noget jeg sætter utrolig stor pris på,” fortæller Per Roed.

Læs også: Gode tips til din sheltertur

Vinterbadning - nøgen mand
En modig vinterbader

Vinterbade
Hop i det iskolde vand, mærk vinteren direkte på egen krop og oplev den helt specielle lykkefølelse, som vinterbadning giver. Danmark har over 25.000 organiserede vinterbadere fordelt på 93 klubber - det er bare med springe i. 

Læs mere om vinterbadning, og hvordan du kommer i gang

Tænd et bål i skoven og lav varm kakao. 
Tag en tur ud i skoven med familie. Tænd et bål og hyg jer om den varme ild, mens i laver dejlig varm kakao. Du kan søge efter steder med bålpladser på Danmarkskortet på udinaturen.dk

Oplev Danske Naturparker
Danmark har 12 naturparker spredt udover hele landet. Her kan du opleve massere af kvalitetsmærket natur, som du kan udforske alene eller med en naturvejleder. 

Se mere om Danske Naturparker her

Brug mobilen
Selvom vi lige har sagt, at du skal smide ipad'en ind i skabet, så ved vi godt, at mobilen fylder meget i vores hverdag. Derfor har vi samlet en liste over apps, der kan gøre naturoplevelsen sjovere. Brug Vild Mad appen til at lave mad fra den vilde danske spiselige natur både i naturen og hjemme i køkkenet eller brug et utal af de andre frilufts-apps, der kan gøre inspirere til leg og hygge i naturen.

Se alle vores forslag til nyttige apps lige her

Geocaching  
Deltag i verdens største skattejagt med Geocaching! Geocaching er en form for navigationspil, hvor du skal finde en Geocache. Du får angivet en cirka placering på en Geo samt en gåde eller et hint. Herefter gælder det om at regne ud, hvor geo’en præcis befinder sig. Lige nu er der over 2 millioner geocaches i verden – det er bare med at komme i gang!

Læs mere her