Nyhed

10 gode apps til din tur ud i naturen

Børn i telt i naturen
Madlavning, skattejagt, overnatning - der er masser af nyttige apps på markedet, som kan gøre din tur ud i naturen lidt sjovere eller lettere. Friluftsrådet guider her til ti gode apps til din friluftstur.

 

Står du ofte i ude i naturen og kunne godt tænke dig at vide, hvilken fugl der synger, eller hvilken plante du kigger på? Eller måske vil du gerne have bedre mulighed for at benytte naturen til madlavning, vandreture eller overnatningsmuligheder?

 

Der findes på markedet hundredvis af apps, der kan hjælpe dig med alle de spørgsmål og en masse andre. Vi giver dig her ti nyttige apps, der kan gøre din tur i naturen lidt lettere og give dig svar på det, du gerne vil vide.

 

Find vej

 

Outdooractive
Det er altid godt at have et kort ved hånden. Outdooractive (som tidligere hed ViewRanger) er et af de mange gode bud på et sådant. I appen kan du vælge forskellige gratiskort, hvoraf flere af kortene kan gemmes til offline brug. Man kan også købe topografiske kort, og så er appen naturligvis gps-baseret, så du altid kan se, hvor du selv er på kortet. 

 

Spis

 

Vild mad
Den perfekte app til dig der elsker god mad og friluftsliv. Her finder du masser af inspiration til et lækkert måltid mad bygget på den vilde spiselige danske natur. Appen har væktøjer, guides, opskrifter, årstidernes råvarer og forskellige events i nærheden af dig, så det bliver nemmere at bruge den danske natur i køkkenet derhjemme. 

 

Aktiviteter

 

GeoCaching
Deltag i verdens største skattejagt med Geocaching! Geocaching er en form for navigationspil, hvor du skal fange en Geocatch. Du får angivet en cirka placering på en Geo samt en gåde eller et hint. Herefter gælder det om at regne ud, hvor geo’en præcis befinder sig. Lige nu er der over 2. millioner geocathes i verden – det er bare med at komme i gang!

 

Woop
Woop er en actionfyldt app for 11-16 årige, hvor naturen er rammen om en stribe digitale spil med bevægelse, leg og oplevelser med vennerne i fokus. Vælg en jagt i nærheden af dig eller brug en game pin til at dele eller deltage i en jagt. 

 

Lær naturen at kende

 

Seek
Står du ofte ude i skoven, men kan ikke lige huske, hvad den flotte plante eller det høje træ hedder? Med Seek kan du blot tage et billede af planten eller træet, og så vil du straks få detaljerede informationer om den.

 

Naturbasen
En app, der også kan fortælle dig hvilken plante - samt dyr - du har fået øje på. Derudover er den gps-baseret og med info om hvorvidt du er tæt på en naturpark, et fredet område eller lignende.

 

Det praktiske

 

Shelter
Den perfekte app, hvis du gerne vil finde og booke shelters i Danmark – lige nu er der over 2000 registrerede pladser! 

By-vejr
Usikker på vejret? By-vejr kombinerer vejrmeldinger fra både DMI og YR, så du kan planlægge din tur ud i det fri på bedst mulig vis!

 

Badevand
Vil du gerne vide, hvor du finder de bedst mulige badefaciliteter i Danmark? Så skal du downloade denne app – (appen starter på engelsk, men kan indstilles til dansk).

 

Nødhjælp

 

SejlSikkert 
SejlSikkert giver dig de nyeste strøm-og vindprognoser samt nyttige sikkerhedsinformationer. Den kan bruges til automatisk at følge din sejlads og slå alarm, hvis appen fornemmer, du er i problemer. Derudover er der i appen indbygget en hurtig måde at komme i kontakt med nød-eller assistanceopkald på.