Simpel badebro i Aarhus badepunkt

Ansøg om Badepunkt til jeres særlige badesteder

Vil I som kommune eller privat aktør kvalitetsstemple jeres badested? Ansøg om Badepunkt. Læs her om kriterierne og ansøgningsprocessen.

Tildelingen af Badepunkt-flaget skal godkendes af Badepunkt juryen, som består af eksperter inden for mærkningsordningens indholdsmæssige område.

Juryen har kompetencer inden for følgende fagområder: Natur- og miljøforhold langs kysten, nationale badevandsdata, kystturisme, kommunal forvaltning af kystområder, kystsikkerhed, vandsikkerhed og frivillighed og friluftsfremme. 

Mærkningen gælder for et år ad gangen og omfatter en zone på badestedet, hvor der skal være tilknyttet et badevandsprøvetagningspunkt. For at opnå mærkningen skal aktøren opfylde alle obligatoriske kriterier.

Mærkede badesteder modtager kontrolbesøg i løbet af badesæsonen.

Sådan søger du

Kommuner og private aktører, som vil søge om Badepunkt, får oprettet en brugerprofil i Friluftsrådets Badepunkt-database.

Badepunkt ansøgningsdatabase

Har I ikke tidligere haft Badepunkt, kan I ringe til Friluftsrådet på tlf. 2467 6643 eller sende os en mail på bf@friluftsraadet.dk

 

Kriterier

Information til badegæsterne

Der skal være tilstrækkeligt med information til, at badegæsten kan træffe et oplyst valg om at benytte badestedet, og det skal være let at finde service og faciliteter.

Badevand

Badevandet på et Badepunkt badested skal opfylde de til enhver tid gældende krav for at opnå den bedste badevandskategori ifølge det europæiske badevandsdirektiv.

Sikkerhed

Livredningsudstyr og/eller tilstedeværelse af livreddere skal så vidt muligt forebygge badeulykker blandt badestedets brugere.

Faciliteter og renhold

Der skal være adgang til toilet og affaldsløsninger i rimelig afstand fra badestedet.

Fremme af lokalt særpræg

Kommunen bør fremme udvikling af friluftsliv og/eller andre type af oplevelsestilbud på/ved badestedet. Lokale foreninger og andre lokale ressourcer bør inddrages i dette arbejde.

Læs en uddybelse af kriterierne her

Der findes mange forskellige typer af badesteder, og der kan være en varierende mængde af badegæster på de forskellige badesteder. Der er derfor et særskilt fokus i kriterierne på at muliggøre lokalt tilpassede løsninger og drift.

Kontingent og priser

Man kan få Badepunkt til den almindelige badesæson om sommeren (juni-august) eller Vinterbadepunkt til vinterbadesæsonen (september-maj). Der betales et kontingent på 5.300 kr. (ekskl. moms) for én sæson pr. badested.

Ønskes der Badepunkt i sommersæsonen og Vinterbadepunkt i vintersæsonen, fås Vinterbadepunkt til rabatprisen 3.200 kr. (ekskl. moms) pr. badested. Den samlede pris for et helårsbadested bliver altså 8.500 (ekskl. moms). pr. badested. 

Mere om Badepunkt

badepunkt
Badepunkt-mærkningsordningen er udviklet for at kunne tilbyde kommunerne et simpelt men godt redskab til at fremhæve særligt gode og smukke badesteder.
Badebro ved Vallø Strand
Er I en campingplads, badehotel, vinterbadeklub eller noget fjerde? I kan også få mærket jeres særligt gode badested med Badepunkt, som viser omgivelserne, at her er et unikt badested og omkringliggende lokale oplevelser.
Vinterbadepunkt flag_1
Din garanti for et sted at opleve det kolde gys på et badested, hvor vandet er rent, og rammerne er sikre.

Se alle landets Badepunkter

Siden 2019 har Badepunkt været en permanent ordning, og tilslutningen blandt kommunerne er støt stigende. I 2023 er der 68 Badepunkter rundt om i Danmark.