Pizza over bål
Skovpizza
Til 20 små pizzaer
50 g. gær
1 liter lunkent vand
3 spsk. salt
800 g. fuldkornshvedemel
600 g. italiensk hvedemel
(Er den helt gal med tid, vejr eller tålmodighed kan de svenske runde polarbrød bruges som bund).
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet og bland olie og salt i. Tilsæt melet lidt af gangen. Først det grove mel og derefter hvedemelet. Ælt den godt og længe og lad den hæve i 1-2 timer (gerne mere). Ælt dejen igennem igen. Skal det være portionspizzaer, som børnene er med til at lave, kan du forme nogle små, runde boller.
Steg pizzabunden i rigeligt olie på en bålplade. Idet pizzabunden vendes, lægges fyldet på. Efter 5 minutter på hver side er pizzaen færdig.
Fyld
Du kan komme hvad som helst på din pizza. En god idé er at bruge naturen – evt. drys pizzaen med skvalderkål, brændenælde, løgkarse eller lignende.
Bliv inspireret til flere sjove retter med hæftet ”Smag på naturen”