Nærbillede af et bål
Omdan bålstedet i haven eller skoven til pizzeria med sprøde, velsmagende skovpizzaer. Det er udfordrende og ikke mindst super sjovt!
På billedet ses en forsamling af mennesker, der sidder samlet om en bål i skoven

Skovpizza

 

Til 20 små pizzaer

50 g. gær

1 liter lunkent vand

3 spsk. salt

800 g. fuldkornshvedemel 

600 g. italiensk hvedemel

(Er den helt gal med tid, vejr eller tålmodighed kan de svenske runde polarbrød bruges som bund).

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og bland olie og salt i. Tilsæt melet lidt af gangen. Først det grove mel og derefter hvedemelet. Ælt den godt og længe og lad den hæve i 1-2 timer (gerne mere). Ælt dejen igennem igen. Skal det være portionspizzaer, som børnene er med til at lave, kan du forme nogle små, runde boller. 

Steg pizzabunden i rigeligt olie på en bålplade. Idet pizzabunden vendes, lægges fyldet på. Efter 5 minutter på hver side er pizzaen færdig. 

Fyld

Du kan komme hvad som helst på din pizza. En god idé er at bruge naturen – evt. drys pizzaen med skvalderkål, brændenælde, løgkarse eller lignende. 

 

Bliv inspireret til flere sjove retter med hæftet ”Smag på naturen”

 

Illustration af barn der sidder ved et bål.
Et bål er en af de hyggeligste måder at samles i naturen på. Men hvordan får man gang i det? Se vores guide her og få idéer til mad, du kan lave på bålet.