Nyhed

Søg tilskud til nationale projekter, der kan udvikle friluftslivet

unge nyder solnedgang
Friluftsrådet giver tilskud til projekter, der kan udvikle og fremme friluftslivet på nationalt niveau. Er du nysgerrig på, hvilke muligheder der er, og hvilke typer projekter vi støtter? Så kom til vores webinar tirsdag d. 19. marts 2024 kl. 15.30-16.00.

Har du en god idé til et projekt, der kan udvikle friluftslivet på nationalt plan? Eller er du nysgerrig på, hvilke typer udviklingsprojekter Friluftsrådet giver tilskud til? Så kom til vores webinar tirsdag d. 19. marts 2024 kl .15.30-16.00. 

Til webinaret kan du blive klogere på, hvilke rammer og krav der er til de nationale udviklingsprojekter, som Friluftsrådet giver tilskud til, og få gode råd til din ansøgning. Du kan også få inspiration fra projekter, vi tidligere har støttet.

19Mar2024
Friluftsrådet giver tilskud til projekter, der kan udvikle og fremme friluftslivet på nationalt niveau. Er du nysgerrig på, hvilke muligheder der er, og hvilke typer projekter vi støtter? Så kom til vores webinar tirsdag d. 19. marts 2024 kl. 15.30-16.00.

Friluftsrådet støtter udviklingsprojekter, som bidrager til at udvikle og fremme friluftslivet på nationalt niveau. Det kan for eksempel være ved at udvikle nye metoder eller koncepter, skabe aktivitetsmuligheder for nye målgrupper eller frembringe ny viden, som kan bidrage til udviklingen af friluftslivets rammer og vilkår.

Vi giver støtte til udviklingsprojekter, som målrettet adresserer en konkret udfordring for friluftslivet inden for ét eller flere af følgende tre formål på nationalt niveau:

  • Forbedre befolkningens muligheder for at dyrke friluftsliv på eller i vandet
  • Fremme børn og unges friluftsliv og naturoplevelser og/eller øge deres naturforståelse gennem aktiviteter og formidling i det fri.
  • Forbedre de fysiske rammer for befolkningens friluftsliv, så flere får del i gode naturoplevelser

Man kan søge om tilskud fra 200.000 kr., og alle kan søge. Der er ikke krav om medfinansiering, men det vægter positivt i vurderingen af ansøgningen.

Næste frist for ansøgninger om nationale udviklingsprojekter er den 15. juni 2024.

Eksempler på projekter
  • Fugleværnsfonden har fået 300.000 kr. i tilskud til "Fugle af Glæde": Et udeundervisningstilbud om fugle til alle landets 4.-6. klasser.
  • Haver til Maver har fået 1 mio. kr. i tilskud til "Positive og stærke børnefællesskaber". Udvikling af ny type skolehaveprogram med særlig fokus på børns fællesskaber og mentale trivsel.
  • Hjernerystelsesforeningen har fået 285.000 kr. i tilskud til "Visionsvandringer": Et projekt, der skal få flere til at bruge naturen til hjernevenlige aktiviteter med fokus på synet.
  • Det Danske Spejderkorps har fået 920.000 kr. til "Modig mad - grøn bålmad til børn og unge": Udvikling af kogebog samt inspirations- og aktivitetsmaterialer om bæredygtig bålmad og naturens spisekammer.
To kvinder i 30'erne går på en markvej under bøgetræer i maj
Friluftsrådet ønsker at støtte udviklingsprojekter, som bidrager til at udvikle og fremme friluftslivet på nationalt niveau. Næste frist for ansøgninger om nationale udviklingsprojekter er den 15. juni 2024.
Kontakt
Portrætfoto af Rikke Damm - konsulent i Friluftsrådet
Konsulent
24 52 60 89