Pressemeddelelse

Fælles udmelding fra organisationer om naturen i det åbne land

Sommerfugl på orange blomster
Friluftsrådet er med i fælles udspil fra syv landbrugs-, natur- og friluftsorganisationer med ønsker til en fremtidig naturforvaltning i det åbne land. Udspillet bliver fremlagt forud for statsministerens møde om en natur- og biodiversitetspakke.

Naturen i det åbne land har brug for en hjælpende hånd for at vende den negative udvikling. Derfor er syv organisationer indenfor landbrug, natur og friluftsliv gået sammen om et fælles udspil om natur og biodiversitet, som bliver præsenteret for politikerne i forbindelse med statsministerens og miljøministerens møde om natur- og biodiversitetspakke i dag.

Organisationerne er enige om, at hvis den negative udvikling i biodiversiteten skal vendes, så er der behov for en øget indsats og et bredt samarbejde. 

Udspillet består af en række ønsker til fremtidige principper for fremtidens naturforvaltning
og en række konkrete ønsker til politiske initiativer, der retter sig både mod at sikre og
styrke biodiversiteten, forbedre naturen i det åbne land og befolkningens muligheder for at opleve naturen.

De er med i udspillet:

Danmarks Biavlerforening
Danmarks Naturfredningsforening
Danmarks Jægerforbund
Dansk Ornitologisk Forening
Landbrug & Fødevarer
Økologisk Landsforening
Friluftsrådet

Friluftsrådets formand Niels-Christian Levin Hansen er glad for, at organisationerne, trods alle vores forskellige interesser, er indstillet på at finde fælles løsninger, der gavner naturen. Han glæder sig også over, at friluftslivet har fået en vigtig plads i udspillet:

"Hvis vi skal stoppe den alvorlige tilbagegang i biodiversiteten og skabe mere natur i det åbne land, kræver det samarbejde, politisk handling og bred folkelig opbakning til en ambitiøs og langsigtet indsats. Derfor går folks muligheder for at opleve naturen hånd i hånd med initiativerne for natur og biodiversitet. Jo flere, der får gode oplevelser i naturen,
jo flere bliver interesseret i at passe godt på vores natur, siger han.