Nyhed

Natur langs Mølleåen optaget i dansk natur

Naturpark Mølleåen, vis smukke natur strækker sig ind i Egedal, Furesø, Frederikssund og Allerød Kommuner, bliver det 10. naturområde, som Friluftsrådet optager i mærkningsordningen Danske Naturparker.
På billedet ses et close-up af to mænd - i baggrunden er der skov

Det smukke og varierede natur- og kulturlandskab, der strækker sig mellem Farum og Slangerup, er blevet optaget i Friluftsrådets mærkningsordning Danske Naturparker.

Området bliver dermed den 10. naturpark i Danmark, der enten får mærket Danske Naturparker eller er optaget i mærkningsordningen som ’pilotnaturpark’.

Naturpark Mølleåen bliver etableret af Egedal og Furesø Kommuner i tæt samarbejde med Foreningen Naturparkens Venner, Naturstyrelsen, Allerød og Frederikssund Kommuner og Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi er meget glade og stolte over, at den særlige natur, som vi deler i området omkring Mølleådalen, nu også får den særlige opmærksomhed den fortjener. Vi tror på, at en status som naturpark vil give endnu flere besøgende en stor friluftsoplevelse, og skabe nye muligheder for at trække publikum til fra nær og fjern, lyder det fra Egedals borgmester, Willy Eliasen og Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen.

Naturpark med istidslandskab og biologisk rigdom

Naturparken omfatter tre store søer og ni større skove og har i alt et areal på cirka 50 kvadratkilometer. Naturværdien i området er stor på grund af istidslandskabet med de unikke tunneldale og forskellige jordarter, som skaber stor biologisk rigdom i området. Halvdelen af området er fredet, og en del er beskyttet under Natura 2000.

Frivillige kræfter har trukket stort læs

I Friluftsrådet har man især lagt mærke til de frivillige ildsjæle, som har været engagerede i naturområdet i mange år, og som har haft afgørende betydning for naturparkens tilblivelse.

- Vi er meget imponerede over det store frivillige engagement, der er omkring Naturpark Mølleåen, og vi håber, at optagelsen i Danske Naturparker kan være med til at skabe endnu flere gode friluftsoplevelser i det unikke naturområde,” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Fejrer naturpark på rådhuset i Egedal


Mandag den 19. december kl. 14.00-15.30 inviterer borgmestrene i Egedal og Furesø kommuner til en reception på Egedal Rådhuse for at fejre, at Friluftsrådet har godkendt en en mærkning af Naturparken Mølleåen.

Receptionen finder sted på 1. salen på Egedal Rådhus, Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke. Pressen er meget velkommen.

Se mere om Danske Naturparker

Friluftsrådets mål med at arbejde for naturparker i Danmark er at give naturen et løft og give befolkningen bedre muligheder for friluftsoplevelser tæt på, hvor de bor.

På billedet ses en lille å løbe gennem et skovområde