Pressemeddelelse

Friluftsrådet hilser nyt skovprogram velkomment

Trekroner i efteråets farver
Friluftsrådet glæder sig over et nyt nationalt skovprogram, der skal udstikke rammerne for udviklingen af vores skove, der er den mest populære ramme om danskernes friluftsliv.

Skovene er danskernes foretrukne sted at dyrke friluftsliv og tage familien med ud og være aktive i naturen. Hvert år er der 65-70 millioner besøg i skovene og stort set alle danskere bruger skoven hvert år. Derfor hilser Friluftsrådet et nyt skovprogram for Danmark velkomment.

"Vi er glade for, at skovprogrammet endelig er landet, og for at det er en rummelig vision for skovene, der tydeliggør skovenes store samfundsværdi på mange forskellige planer, herunder også de rekreative og naturmæssige. Med så stor betydning for folk er det vigtigt, at mulighederne for friluftsliv fortsat er helt centralt i skovenes udvikling" siger Friluftsrådets formand Lars Mortensen.

I dag er skovene vores mest populære fritidstilbud til gå-, løbe-, og cykelture, til rideture og jagt, til picnic, svampeture og til rollespil. Skovene giver velvære til krop og sjæl, og jeg er selv en flittig og taknemmelig bruger.
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i Danmarks Nationale Skovprogram

Friluftsrådet fremhæver naturligvis særligt det pejlemærke, der handler om at fastholde og udvikle skov som et velfærdsgode, og sikre, at befolkningen har muligheder for friluftsliv og naturoplevelser i skovene. Her hedder det blandt andet, at ”alle skal have mulighed for friluftsliv og naturoplevelser knyttet til skovene for at kunne styrke sundheden og udvikle bevidstheden om naturen”.

"Vi må ikke glemme, hvor stor en værdi det har for folk at kunne gå en tur i skoven. Derfor skal der være gode adgangsforhold og gode muligheder for friluftsliv. På den baggrund havde vi da også gerne set, at der var formuleret klare mål og konkrete handlinger, der kunne sikre faciliteter til friluftsliv i statsskovene og dermed gode oplevelser for danskerne. Friluftsfaciliteter skal prioriteres" siger Lars Mortensen. 

Friluftsrådet hæfter sig desuden ved pejlemærket om at øge Danmarks skovareal og øge den samfundsmæssige nytte af nye skove. 

"Skovprogrammet kræver opfølgning med konkrete mål for mere skov, hvis det  have en effekt. Vi kunne godt tænke os mål om at få flere skove tæt på byerne, hvad enten det sker via statslige, kommunale eller private skovrejsninger. ," siger formanden. 

På billedet ses en mand i fart på løbetur. Man er til højre i billedet. Til venstre ligger en stor stabel af træstammer