Nyhed

Danske Naturparker: Det sker i efterårsferien

børn fuglekig naturpark
Fisketur. Æblepresning. Græskarlygte. Kartoffeldag. Flagermusejagt. Fuglekig. Der er masser at lave i de Danske Naturparker i efterårsferien. Vi guider her til nogle af de mange (børnevenlige) aktiviteter.

Naturpark Vesterhavet

Fra mandag 17. til fredag 21. oktober afholder Naturpark Vesterhavet Naturparkuge. Der er igen i år både kunst, natur, mad og musik på programmet – og så er der på Vejers Strand fokus på friluftsliv.

Det betyder, at du blandt andet kan være med til indvie vinterbadesæsonen (med bål og sauna efter det kolde dyp), prøve fangstlykken i en fiskekonkurrence ved Strib Sø, og deltage i en guidet vandretur rundt om Råsø.

Se hele programmet for Naturparkugen

Naturpark Mølleåen

Skenkelsø Mølle i Ølstykke byder 18. oktober kl. 13-16 indenfor til en hyggelig efterårsdag, hvor du kan komme i det kreative hjørne og gøre brug af efterårets materialer: Du kan fremstille din egen lanterne, lave en roelygte eller afprøve stoftryk. Der bliver også budt på lækker varm græskarsuppe over bål i møllens formidlingshytte.

Skenkelsø Mølle er også et godt sted at starte eller stoppe hvis du vil opleve efterårets smukke farver i Naturpark Mølleåen, f.eks. med en vandretur op til Slagslunde Skov eller rundt i Sperrestrup Ådal.

Vil du ”bare” på efterårstur i Naturpark Mølleåen med dig selv, kan du sagtens gøre det. Find inspiration via parkens digitale turguide her

danske naturparker oversigt

Naturpark Tolne

I Naturpark Tolne i Nordjylland ligger Landskabs- og Landbrugsmuseet, hvor du onsdag 19. oktober i det, der i gamle dage hed Kartoffelferien, kan opleve noget af det, der foregik i ferien dengang.

Du kan for eksempel gå i marken og grave kartofler op, som kan købes med hjem til en lækker kartoffelret. Som du kan finde inspiration til ved at smage på gammeldags kartoffelretter i husmandsstedet. Du kan også købe grøntsager fra husmandsstedets køkkenhave, ligesom der vil være et hav af andre kartoffelaktiviteter på museet i Sindal.

Prisen er 50 kr., børn er gratis.

Se mere her

Pilotnaturpark Ringsted

I Pilotnaturpark Ringsted løber arrangementet ”Øjne i Natten” af stablen 14. og 15. oktober.

Det er for dig, der gerne vil se og lytte efter nattens dyr og stjerner, og som har mod på en eftermiddag og nat i Vrangeskov, hvor I alt efter vejret vil kigge efter flagermus, sværmere, stjerner og hvad der ellers kommer jeres vej.

I starter med at lave mad over bål sammen, og dem vil overnatte, installerer sig i shelterne og telte eller bygger biuvaker, inden I efter aftensmaden går på dyre- og stjernejagt.

Der vil være mulighed for at låne soveposer og liggeunderlag samt telte, naturvejlederne sørger for mad og udstyr, og hele herligheden slutter med morgenmad over bål.

Arrangementet er primært børnefamilier.

Se mere og tilmeld dig og din familie her

Naturpark Åmosen

Har du nogensinde tænkt over, hvor en ands tænder sidder, eller hvordan man kan se, hvor gammel en fisk er? Kunne du bruge en oplevelsesrig tur rundt om Skarresø eller at være kreativ med græskar og kastanjer? 

I uge 42 er der to begivenhedsrige dage ved Sølyst:

Tirsdag d. 18. oktober kl. 10-14 står Naturpark Åmosens naturvejleder Anders og praktikant Sofie for dissektion af fisk og fugle, der lever i og omkring Skarresø. Der bliver også kastanjedyr og hygge med gode historier fra egnen.

Det samme er på programmet torsdag d. 20. oktober, hvor Foreningen Grønne Børn og Børnefamilier desuden står for spændende aktiviteter.

Kl. 10-15 kan du låne mountainbikes (str. 5. klasse og op), til at køre en tur rundt om Skarresø kvit og frit. Det er også muligt at tage på oplevelsesjagt for hele familien. Turen koster 150 kr. og tager ca. 4 timer med udlevering kl. 10. Prisen er inkl. lån af cykler. Foreningen vil på dagen også stå for kreaværksted med græskarudskæring (til 30 kr.).

Se mere her

naturpark

Naturpark Randers Fjord

I Kyst- og Fjordcentret i naturparken er der mandag-torsdag i uge 42 masser af aktiviteter.

Mandag 17. oktober er der”Dragedag” på Grenaa Naturskole med materialer og byggevejledninger, så der er gode muligheder for at være kreativ helt fra bunden. Der er også samlesæt af en let flyvende ”diamant” drage – det tager bare 5 minutter, så er den klar til at blive sat i luften.

Tirsdag, onsdag og torsdag foregår aktiviteterne på Fjordcentret.

Tirsdag med fokus på håndværk, hvor du for eksempel kan nåle- og vådfilte med uld, støbe papir, flette med siv, dreje i træ, slå reb og snitte træfigurer.

Onsdag kan du komme med på en guidet sejltur på Randers fjord. Eller være med til at lave krabbesuppe og stege fisk over bålet.

Torsdag kan du være med til at bygge tømmerflåder og bagefter afprøve den på fjorden. Og er du mere til drager, skal du i drageværkstedet, hvor der er flere modeller at vælge imellem.

Se mere her

Naturpark Lillebælt

I Madsby Legepark i Fredericia står efterårsferien i natur- og friluftslivets tegn. Her kan du og din opleve tirsdag 18. oktober smage på blandt andet honning og tangchips, fiske krabber (og lære om dem og deres liv i Lillebælt) og tippe en 13’er.

Du kan også hver dag i efterårsferien lave din egen hjemmepressede æblemost.

Se hele programmet her på og se, hvad du ellers kan opleve i Naturpark Lillebælt her

Naturpark Nissum Fjord

I efterårsferien er der fuld gang i aktiviteterne på Holstebro Museum midt i Naturpark Nissum Fjord. Du kan gå tur gennem en udstillet skov, hjælpe Rødhætte med at komme sikkert hen til sin bedstemor, teste hvor godt du kan genkende en ulv, og så kan du torsdag 20. oktober udskære din egen græskarlygte.

Er du mere til natur og friluftliv under åben himmel, er der masser af cykel-, eller vandreture i parken – find dem her.

Nogle af naturparkerne har ikke aktiviteter specifikt i efterårsferien - men de er naturligvis stadig åbne og med masser af muligheder for eventyr på egen hånd. Find din nærmeste naturpark her.  

Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.
Kontakt
gitteholtze
Kommunikationskonsulent
24 64 63 91