Nyhed

Danske Naturparker er vigtige for naturturismen i Danmark

To mennesker kigger ud over klitter i Naturpark Nissum Fjord
De 14 naturparker og pilotnaturparker i Danmark spiller en vigtig rolle i at forvalte den stigende interesse for naturturisme på bæredygtig vis. Danske Naturparkers kommunale forvaltning og inddragelse af lokalbefolkningerne var fokus i et indslag om naturattraktioner og lokal udvikling på TV MIDTVEST tirsdag aften.

I Danmark har der den seneste tid, og særligt med nedlukningen af samfundet af flere omgange i år, været en stigende interesse for at komme ud i naturen og opleve de mange smukke naturområder, som vores land byder på. Det mærker de blandt andet i de Danske Naturparker, der har fokus på at beskytte og formidle særlige naturområder rundt om i Danmark.

Naturparkerne, der er forankret i kommunerne, de ligger i, er blandt de centrale aktører, når det kommer til at forvalte den stigende interesse for besøgende i naturen.

Og netop Danske Naturparkers arbejde med at forvalte og formidle naturen gennem samarbejder mellem kommuner, foreninger, lodsejere og andre lokale aktører, var omdrejningspunktet i et indslag fra TV MIDTVEST tirsdag aften. Her fortalte repræsentanter fra de to naturparker i Midt- og Vestjylland, Naturpark Nissum Fjord og Pilotnaturpark Flyndersø Sønder Lem Vig, om betydningen af naturparkerne for lokalsamfundet og om de mange spændende oplevelser, du kan få i naturparkerne. Flemming Larsen, bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet og formand for nationalkomitéen for Danske Naturparker, bidrog med indsigter i, hvordan Danske Naturparkers arbejder med at forankre naturparkerne lokalt og ud fra et princip om frivillighed.

Se klippet, Naturparker i Midt og Vestjylland, fra TV MIDTVEST her: https://www.tvmidtvest.dk/video/klip/naturparker-i-midt-og-vestjylland

Kontakt