Pressemeddelelse

Winni Grosbøll er ny direktør i Friluftsrådet

Picnic på Nordbornholm
Friluftsrådets nye direktør er 44-årige Winni Grosbøll, der de seneste 11 år har været borgmester på Bornholm. Et stærkt valg, der kan sætte friluftslivet på dagsordenen lokalt og nationalt, lyder det fra rådets formand.

 

Portrætfoto af Winni Grosbøll Friluftsrådets nye direktør

Friluftsrådet, der arbejder for at forbedre vilkårene for at dyrke friluftsliv i Danmark, har fået ny direktør. 

”Vi har valgt en stærk kandidat, der har en solid forankring i Friluftsrådets værdier om at naturen skal være åben og at friluftsliv skal være for alle. Winni har desuden en baggrund, der giver nye og spændende perspektiver i Friluftsrådets politiske interessevaretagelse både nationalt og lokalt, hvor vilkårene for friluftsliv for alvor skal på dagsordenen de kommende år. Den udvikling er vi sikre på, at Winni Grosbøll er den helt rigtige til at varetage”.

Sådan begrunder Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet, valget af den populære borgmester som ny direktør for paraplyorganisationen.

”Jeg er utrolig glad. Friluftsdagsordenen har aldrig været vigtigere og jeg glæder mig til at skulle arbejde for at sikre danskerne adgang til den danske natur og skabe nye rammer for friluftslivet. Det bliver spændende at møde medlemmer og bakke op om det arbejde, de tusindvis af aktive laver i hele Danmark i de mange gode foreninger under Friluftsrådet, uanset om det er til fods, på hjul, til hest eller på vandet” lyder det fra Winni Grosbøll.  

Kommer fra grøn foregangsø

Det er en enig bestyrelse der står bag valget af borgmesteren fra den naturskønne ø med rigt friluftsliv som ny direktør:

”Vi er sikre på, at Winni kommer med et brændende engagement for friluftslivet. Vi har fulgt de resultater hun har skabt på Bornholm, der jo på mange måder har været foregangsø i forhold til at prioritere natur, udvikle stier og faciliteter til friluftsliv og give borgere og turister nye muligheder for at opleve og bruge naturen rekreativt,” siger Niels-Christian Levin Hansen.

Winni Grosbøll er uddannet cand. mag i historie og samfundsfag og var, før hun blev socialdemokratisk borgmester i Bornholms Regionskommune i 2010, gymnasielærer i Rønne. Hun har været en af de mest citerede og mest populære borgmestre i Danmark det seneste årti. Winni Grosbøll tiltræder i Friluftsrådet den 4. januar 2021.