Nyhed

VoresNatur.dk er åbnet og du kan nu invitere dine kære ud i naturen!

Vores natur 1
Vores Natur skal i løbet af 2020 skabe et mylder af initiativer, aktiviteter og ture, hvor danskerne inviteres ud i naturen. Efter hvert program i DRs serie "Vilde vidunderlige Danmark", der ruller over skærmen fem søndage i april og maj 2020 kan du være med til at vise flere glæden ved naturen.

I 2020 har DR - og selvfølgelig også Friluftsrådet - fokus på Danmarks natur, men befolkningen skal ikke bare se naturen på skærmen – vi skal også ud og opleve den! 

Hvornår sendes programmerne?

Skoven: søndag den 12. april 2020 sendes første afsnit af serien Vilde vidunderlige Danmark på DR1. Det handler om skoven og den fantastiske natur og spændende dyr, der findes her.

Inviter på tur i skoven fra d. 13.-19. april

Hav og kyst: søndag den 19. april sendes andet afsnit, hvor vi dykker ned i havet omkring Danmark og møder gråsæler, edderfugle, stenbidere, søstjerner, hummer og havtasker. 

Inviter på tur ved hav og kyst fra d. 20.-26. april 

Det åbne land: søndag den 26. april ser vi tredje program om naturen i det åbne landskab: heden, mosen, blomsterengene og de dyrkede marker. 

Inviter på tur i det åbne land fra d. 27. april-3. maj

Søer og vandløb: søndag den 3. maj kan du forvente at opleve ænder, gedder, bævere,  skarven og lappedykkeren, den lille vandsalamander og vandedderkoppen i vores søer og åer. 

Inviter på tur ved søer og vandløb fra d. 4.-10 maj

Naturen i byen: søndag den 10. maj tager vi ind til byen og går på jagt efter naturen her. Mon ikke vi møder gråanden, pindsvinet, ræven, havemyren, rotten, kragerne, og  egernet.

Inviter på tur i byens natur fra d. 11.-17. maj

Efter megen venten er Vores Natur åbnet, og det betyder, at det nu er muligt at gå ind og tage aktiv del i kampagnen, så derfor opfordrer vi alle til at gå ind og oprette aktiviteter eller tilmelde sig de allerede oprettede, så I kan komme ud  i naturen! 

Ideen er, at der efter hvert DR-program vil være et hav af aktiviteter, så du kan se programmet om den dejlige natur for efterfølgende at komme ud og mærke den på egen krop. 

Hvad er Vores Natur?

Alle mennesker, børn som voksne, bliver beriget af at færdes i naturen. Derfor er det et mål for partnerskabet bag Vores Natur, at flere mennesker får glæde og gavn af den danske natur.

Vores Natur vil skabe formidlings- og aktivitetstilbud over hele landet, der giver ny viden om Danmarks natur, nye oplevelser med Danmarks natur og nye muligheder for at tage aktiv del i naturen. 

Derudover har en lang række organisationer og aktører, der arbejder inden for naturområdet, udarbejdet idéer til fem fyrtårnsprojekter, der skal være bærende for aktiviteter og formidlingsprojekter i Vores Natur.