Nyhed

Udfordring til familier: Kast jer ud i de 12 oplevelser, alle børn skal have

Børn gror i natur - vandpyt
Har de børn, du kender, prøvet alle 12 oplevelser i Børnenes Naturkanon? Ellers er der gode chancer for at tage udfordringen op i påsken. Friluftsrådet har gjort det nemt for dig at starte og samtidig invitere andre familier til at være med på de gode oplevelser.

Friluftsrådet vil I løbet af påsken udfordre familier til at kaste sig ud i de 12 oplevelser i Børnenes Naturkanon. Der er nemlig rigtig mange børn, der slet ikke har fået de mest oplagte oplevelser med natur og friluftsliv. For eksempel er det kun halvdelen af børn mellem 2 og 15 år der har prøvet at klatre højt op i et træ eller at tænde bål i naturen, og 66 pct. af landets 2-15-årige børn har ikke prøvet at bygget en hule i naturen eller overnatte i telt eller shelter i det fri. Men det er der heldigvis råd for og Børnenes Naturkanon er et godt sted at starte, lyder det fra Friluftsrådet.

Del oplevelsen og få flere med
Samtidig håber Friluftsrådet også, at man deler oplevelserne, så flere bliver inspireret og får lyst til at prøve kræfter med Børnenes Naturkanon. 

Derfor har Friluftsrådet lavet en ny funktion på Børnenes NAturkanon, hvor man nemt kan dele en video på Facebook med den udfordring, man vil kaste sig ud i. 

"Med små videoer kan man nemt fortælle, hvad man selv skal lave i naturen den dag, men man kan jo også udfordre de andre familier, man kender, til at prøve flest oplevelser og sende videoer til hinanden, når man har klaret udfordringen. På den måde kan man lave det sammen, men alene" siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet. 

 

Sådan deler du en udfordring med andre:

1) Klik på https://udfordring.borngrorinatur.dk/ 

2) Vælg den udfordring, I vil tage i dag.

3) Nu kan du dele udfordringen med dine venner på Facebook og tilføje din egen kommentar, tagge venner eller fortælle om jeres oplevelse i naturen. 

Se flere små videoer, der nemt kan deles, så flere kommer med ud på udfordring.borngrorinatur.dk/ 

 

 

to børn sidder på en gynge, der hænger i et højt træ
Børnenes Naturkanon er 12 naturaktiviteter, som alle børn skal prøve i deres barndom. Alle børn skal have et forhold til naturen, og det starter med de små oplevelser. Børn bliver større i naturen.

Børnenes Naturkanon og kampagnen Børn gror i natur er en del af Center for Børn og Natur og støttet af Nordea-fonden.