Nyhed

En kronprins, en minister og 180.000 børn mærker naturen denne uge

Kronprinsen Frederik på en skrænt
Kronprins Frederik, miljøminister Lea Wermelin og 5. klasse fra Bramsnæsvigskolen i Lejre åbnede Naturens Dag 2019, der starter med at 180.000 børn skal mærke naturen med deres skole eller dagtilbud. På søndag går det løs med naturoplevelser over hele landet.

Det var med store smil og vind i håret, da 5. klasserne på Bramsnæsvigskolen i Ejby åbnede Naturens Dag 2019 sammen med HKH Kronprins Frederik, miljøminister Lea Wermelin og repræsentanter fra Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening.

Kronprins Frederik udtrykte stor begejstring over årets tema 'Mærk naturen' og spurgte eleverne om de havde badet i havet i deres sommerferie og mærket naturen. Sammen med eleverne byggede han og de andre gæster blandt andet en varde på stranden.

"Det er svært ikke at lade sig rive med af glæden over naturen. Og det er altid sjovt at opleve det sammen med børnene" sagde kronprinsen efter turen rundt i bakkerne ved Ejby Ådal. Kronprins Frederik fortalte, at hans egne børn er også er glade for at være i naturen og at de af og til sover i telt.

Også miljøminister Lea Wermelin var glad for at være med til at åbne Naturens Dag sammen med børnene:

“Det er virkelig bekymrende, at børn i dag bruger halvt så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde. Det skal vi lave om på. I dag til åbningen fik vi vind i håret, gættede dyrespor, blev forpustet af at løbe op af en bakke, mærkede på sten, fjer og grankogler, og så på møgbiller i køernes kokasser. Det er skønt at mærke, hvordan tid i naturen giver smil hos både børn og voksne, og så bliver vi også bedre til at passe på naturen, hvis vi kender den. Derfor er det så godt, at Naturfredningsforeningen og Friluftsrådet i fællesskab holder Naturens Dag,” siger Lea Wermelin 

Kronprins Frederik Ejby ådal

Naturens Dag - hele ugen 

I løbet af ugen skal 180.000 børn ud sammen med deres klasse, børnehave eller dagplejer. De har alle modtaget inspirationspakker til aktiviteter i naturen. På søndag den 8. september inviterer natur- og friluftsforeninger over hele landet, danskerne ud på oplevelser. Der er både mulighed for at mærke varmen ved et bål, tage på svampetur eller prøve mindfulness i naturen, alt efter hvor i landet, man befinder sig. Oplevelserne kan man finde på www.naturensdag.dk 

"Vi vil gerne vise hele paletten af de mange aktiviteter man kan lave i naturen. Takket være de mange foreninger, der er med til at åbne naturen, er der noget for alle, både store og små, for de vilde og de stille. Vi håber mange tager ud og bliver inspireret til at bruge naturen endnu mere", siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet. 

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør

Naturens Dag er et samarbejde mellem Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, støttet af Nordea-fonden.

Naturens Dag åbning 2019
Vi skal ud og mærke naturen, fornemme hvad den gør ved os og opdage alt det, vi kan få med derude. Vi skal ikke bare se på den i bøger eller på skærmen – nej, vi skal have vores egne helt konkrete erfaringer, hvor vi får naturen ind under huden. Det skriver Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening og Niels-Christian Levin Hansen, formand i Friluftsrådet i dette blogindlæg op til Naturens Dag 2019.