Pressemeddelelse

Christiansø godkendt som ny naturpark

Christiansø
Efter fem år som pilotnaturpark har Christiansø nu opnået status som fuldgyldigt medlem af Danske Naturparker. Danmarks østligste punkt kommer dermed i fint selskab med 10 af landets smukkeste naturområder.

Danmarks østligste punkt kan nu kalde sig for en rigtig naturpark, efter at Friluftsrådet har godkendt at Christiansø bliver optaget som naturpark i mærkningsordningen Danske Naturparker. Christiansø har været en såkaldt pilotnaturpark siden 2014, men opfylder nu alle de 10 kriterier, som mærkningen kræver.

Friluftsrådet byder Christiansø velkommen i fællesskabet af Danske Naturparker.

”Christiansø er et helt specielt sted i Danmark. Her er en historie og en natur, som man ikke finder andre steder i Danmark, og det er et stort og vigtigt havområde, der også indgår i naturparken. Derfor er vi glade for at kunne byde Christiansø velkommen som fuldgyldigt medlem af Danske Naturparker. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde om at udvikle og synliggøre de mange unikke naturoplevelser, som man kan finde i Naturpark Christiansø,” lyder det fra Flemming Larsen, medlem af Friluftsrådets bestyrelse.

I godt selskab 

På Christiansø har man afventet Friluftsrådets beslutning i spænding. Især det faglige fællesskab i Danske Naturparker, hvor parkerne kan dele viden og erfaringer, er attraktivt for Christiansø.

”Ertholmene rummer alt det en naturpark skal have: En fantastisk natur, hvor oplevelserne breder sig ud over både sæson og emner. Forårets sprudlende fugleliv med edderfugle og alke samt lomvier i tusindvis og sæler på skærene kan få de fleste til at spærre øjnene op. Vi er nu kommet ind i et godt selskab, hvor de mange erfaringer fra de andre 10 naturparker også bliver tilgængelige,” siger Jens Peter Koefoed, administrator på Christiansø. 

Der er i alt 12 medlemmer af Danske Naturparker fordelt over hele landet: 11 naturparker inklusiv Christiansø og én pilotnaturpark. 

Tiltrække flere turister

Jens Peter Koefoed forventer, at titlen som naturpark kan være med til at tiltrække endnu flere gæster til øen, især udenlandske turister. 

Andre medlemmer af Danske Naturparker
  • Naturpark Åmosen
  • Naturpark Vesterhavet
  • Naturpark Amager
  • Naturpark Mølleåen
  • Naturpark Lillebælt
  • Naturpark Randers Fjord
  • Naturpark Maribosøerne
  • Naturpark Nakskov Fjord
  • Naturpark Nissum Fjord
  • Naturpark Tolne
  • Pilotnaturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig

”Jeg tror, vi kan få rigtig mange fordele ud af at være Naturpark i Friluftsrådets regi. I vore nabolande, ikke mindst i Tyskland, er naturparker yderst velbesøgte. Netop det tyske marked er et interessant marked, da en stor del af turisterne på Bornholm jo i forvejen er tyske, så vi arbejder i forvejen med tyske rundvisninger og krydstogtanløb og vil også sætte fokus på campister fra Tyskland, der er mere end velkomne på teltpladsen herovre. Så det er en stor gevinst for Ertholmene at komme med i det gode selskab af danske naturparker,” siger Jens Peter Koefoed.

Der er i alt 10 kriterier som skal opfyldes for at et område kan blive godkendt som naturpark. Blandt andet skal 50 procent af naturparkens areal skal være beskyttet natur, naturparken skal have en administrativ ansvarlig medarbejder samt mindst en naturvejleder tilknyttet, og der skal udvikles en naturparkplan, som skal sikre strategisk udvikling af området.

Par kigger på fugle i Naturpark Åmosen
Danske Naturparker er et kvalitetsmærke, der sikrer dig de bedste oplevelser i naturen. Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur.
Kontakt