Pressemeddelelse

127 projekter skal skabe naturglæde i hele Danmark

Børn i telt i naturen
I 2020 kommer naturglæden til at blomstre i hele landet. 127 projekter har fået i alt 6,4 millioner kroner i støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og AAGE V. JENSENS NATURFOND i forbindelse med partnerskabet Vores Natur.

Overnatning under åben himmel, middage med naturens vilde råvarer, vandreture med naturformidling, og meget mere. Danmarks natur kommer til at summe af interesse, engagement og aktiviteter i 2020. 

Friluftsrådet, Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og AAGE V. JENSENS NATURFOND bevilligede i starten af februar i alt 6,4 millioner kroner til 127 projekter, der vil skabe lokale aktiviteter i naturen i forbindelse med Vores Natur i 2020. 

Vores Natur er et partnerskab mellem DR, Naturstyrelsen, Danske Naturhistoriske Museer og Friluftsrådet, som sætter fokus på den forunderlige danske natur og alle de spændende oplevelser, der venter derude. Vores Natur skydes i gang med den hidtil mest ambitiøse danske naturserie ”Vilde, vidunderlige Danmark”, der får præmiere på DR1 søndag d. 12. april. Frem til d. 1. november vil der være et væld af naturaktiviteter, som en masse forskellige organisationer på både nationalt og lokalt niveau står bag. 

”Vi glæder os meget til at se naturbegejstringen sprede sig som en steppebrand gennem hele landet i 2020. Med støtten til de 127 projekter kan vi bakke op om det store lokale engagement, som allerede findes i de lokale foreninger rundt om i landet. Det er dejligt at se, at der allerede er så mange ildsjæle, som brænder for at dele gode naturoplevelser med andre,” siger Bjarke Lembrecht Frandsen, projektleder for Vores Natur.

www.voresnatur.dk kan man allerede nu finde over 100 aktiviteter i kalenderen for naturens år 2020.

Natur-engagement i hele landet

Fakta om Vores Natur

Vores Natur er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Danske Naturhistoriske Museer og DR. Vores Natur vil invitere hele befolkningen ud i naturen til et mylder af aktiviteter og ture i 2020.

DR sætter fokus på Danmarks natur i 2020 i en lang række programserier henover året. TV-serien om Danmarks natur, Vilde Vidunderlige Danmark, viser blandt andet i fem programmer Danmarks forunderlige natur. 

Vores Natur bliver støttet af Nordea-fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og 15. Juni Fonden med i alt 25 millioner kroner. 

  • Nordea-fonden støtter med 15 mio. kr.
  • AAGE V. JENSEN NATURFOND støtter med 5 mio. kr.
  • 15. Juni Fonden støtter med 5 mio. kr.  

Derudover har Friluftsrådet uddelt 5,4 mio. kr. fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til en pulje for lokale aktiviteter i forbindelse med Vores Natur.

Læs mere på voresnatur.dk

De støttede projekter spænder vidt, fra den lokale spejdergruppe, der inviterer til bålmad og overnatning i trætoppene, til større samarbejdsprojekter, hvor kommunens foreninger går sammen om at afholde et væld af arrangementer i naturen. 

Endelave Idrætsforening har fået 50.000 kroner til at udbrede kendskabet til ”Kaninoen” - en 20 kilometer lang vandretur vandrerute på øen Endelave, der er kendt for sine vilde kaniner. Frivillige kræfter har afmærket og beskrevet ruten. Projektet skydes i gang til april med arrangementet ”Gå Påske-Kaninoen”, og frem til oktober afholder foreningen guidede vandreture, der er åbne for alle.

Dansk-Syrisk Kulturforening har fået 34.000 kroner til at skabe mulighed for nye fællesskaber mellem syriske og danske børn og unge gennem en række aktiviteter i naturen i Rudersdal Kommune. Syriske flygtningebørn er normalt ikke aktive i naturen på lige fod med deres danske klassekammerater, så ved at arrangere sanselige naturoplevelser, vil foreningen gøre de syriske børn opmærksomme på naturen på en ny måde samt give dem en følelse af ejerskab og ansvar over for naturen.

Blandt modtagerne af de større tilskud finder man blandt andet organisationen Havhøst, som har fået 400.000 kroner til, at lokale maritime nyttehave-foreninger kan holde åbne arrangementer langs kysterne med formidling, indsamling og tilberedning af råvarer fra havet.

Se listen over alle støttede projekter

Missing indholdselement.