FriluftsRådet

Friluftsrådet

Sæt fokus på adgangsregler med Friluftsrådets kampagne

12. april 2018

Når vi bruger naturen, er der nogle regler, som er vigtige at kende. Med dem i baghovedet kan vi få flere oplevelser og samtidig vise hensyn til naturen og hinanden. Desværre er mange i tvivl om, hvad vi må i naturen, og derfor sætter Friluftsrådet og en lang række organisationer fokus på alt det, vi kan lave i naturen med kampagnen Oplev Mere - Brug Naturen - og du kan være med til at udbrede kampagnen i din forening, klub, kommune mv.

Vær med i kampagne foto

Må du cykle i en privat skov og bade på alle strande i Danmark? Hvornår skal din hund være i snor og må du gerne gå forbi et skilt med teksten "privat"? Med kampagnen Oplev Mere - Brug Naturen oplyser Friluftstrådet om reglerne og inspirerer til alt det vi vi må i naturen.

Friluftsliv er mere og mere populært. Desværre er mange i tvivl om, hvad vi må og ikke må i naturen. Det viser en undersøgelse fra 2016 - og det er især på privatejede arealer, at mange er i tvivl om, hvordan det nu lige er med de regler.

Vi må mere end vi tror
Selvom vi ikke har så meget fri natur i Danmark, har vi mange gode muligheder for at opleve naturen i skove, på strande, markveje og stier. Og vi må færdes langt de fleste steder - ja faktisk må vi mere i naturen end de fleste tror.

”Det er fantastisk, at så mange danskere elsker at bruge naturen. Men folk tror, at de må mindre, end de rent faktisk må. Derfor går vi glip af unikke naturoplevelser sammen med familien, vennerne eller med vores forening, og det ærgerligt,” siger Lars Mortensen, Friluftsrådets formand.

Vi må nemlig mere i naturen, end de fleste tror- men bruger ikke mulighederne. Simpelthen fordi vi ikke ved, at det er lovligt. Desværre betyder den manglende viden også, at nogle kommer til at overtræde loven og på den måde færdes på områder, hvor der ikke er lovlig adgang.

Brug kampagnen - inspirer til friluftsliv
Det er nemt at blive en del af kampagnen, og du kan være med på flere måder uanset om du er frivillig i en forening elller ansat i en friluftsorganisation, kommune mv.

Vi har både materialer til web, nyhedsbreve, medlemsblade og sociale medier, som er lette at bringe i spil. Og vi har plakater, flyers, opgaveløb og spil målrettet børn, der er klar til brug i jeres forening, klub, kommune mv.

Materialer til Facebook, web, nyhedsbreve mm. ligger til fri download i mappen Oplev Mere- Brug Naturen forår 2018.

Vi har også et par quizzer til sociale medier, hjemmeside mv.

Quiz om regler og forårsoplevelser
https://www.qzzr.com/c/quiz/459539/er-du-forarsklar

Quiz om reglerne generelt
https://www.qzzr.com/c/quiz/327388/hvor-godt-kender-du-reglerne-i-naturen

I kan få tilsendt trykte materialer, spil og opgaveløb efter først til mølle. Materialerne kan også downloades frit på kampagnens hjemmeside.

En række af Friluftsrådets medlemsorganisationer bakker op om kampagnen, ligesom Landbrug & Fødevarer, KL, Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen og Dansk Skovforening er med til at sprede kampagnens budskaber.

Kontakt Friluftsrådet

Louise Skou Grindsted
lsg@friluftsraadet.dk
40337402

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website