FriluftsRådet

Friluftsrådet

Friluftslivet blomstrede på Get Out Festival

12. september 2017

Friluftsrådet og Kolding Kommune holdt sammen Danmarks første friluftsfestival for foreninger i weekenden under navnet Get Out Friluftsfestival. Mange trodsede bygerne og kastede sig ud i de tilsammen 60 gratis aktiviteter.

IMG_4206 

Tilfredsheden var stor hos arrangørerne, da den sidste gæst om eftermiddagen havde forladt Houens Odde, hvor Get Out Friluftsfestival blev holdt om søndagen.

"Først og fremmest vil jeg gerne sende foreningerne i Kolding en kæmpestor tak fra Friluftsrådet for den fantastiske indsats og det engagement de lagde for dagen. Vi synes, at det har været to forrygende dage med masser af spændende friluftstilbud, og vi er meget stolte af resultatet. Der har på alle måder været et fremragende samarbejde om Get Out," fastslår vicedirektør fra Friluftsrådet, Torbjørn Eriksen.

Rappellende borgmester
Også Koldings borgmester Jørn Pedersen, der åbnede festivalen ved at rappelle ned fra Koldinghus over 40 meter høje tårn, er meget tilfreds med festivalen.

"Vi ville gerne vise, hvor meget Koldings foreninger har at byde på, og det lykkedes til fulde. Jeg har virkelig været imponeret over den spændvidde, der har været i aktiviteterne fra træsnitning og biavl i den ene ende af spektret til trailløb og kajakroning i den anden ende. Der er ingen tvivl om, at festivalen har været med til at knytte tættere bånd mellem kommunen og foreningerne, og det er et godt afsæt for vores nye Outdoor-strategi, som vi gerne vil realisere i samarbejde med foreningerne og andre aktører," siger borgmester Jørn Pedersen.

Det hele værd
Hvor mange der har besøgt festivalen i løbet af de to dage er svært at sætte et præcist tal på, men fornemmelsen er, at festivalen var godt besøgt begge dage.

"Der er ingen tvivl om, at aktiviteterne var hårdt ramt af regn lørdag eftermiddag. Men lørdag formiddag har alle aktørerne haft fint besøg og Naturstyrelsen, der stod i Biblioteksparken med en aktivitet vurderer, at omkring 3000 gæster nåede forbi Biblioteksparken i løbet af lørdagen. Søndag vil jeg skyde på, at der har været omkring 1500 på Houens Odde ud fra antallet af biler. Det vigtigste er dog, at jeg har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra begejstrede deltagere og de er det hele værd," fortæller en træt, men glad Nanna Winbladh.

Get Out Friluftsfestival er et koncept som Friluftsrådet har lanceret i anledning af deres 75 års jubilæum. Kolding var udvalgt som den første værtsby, og det er endnu ikke besluttet, hvor Get Out skal holdes næste år.

Friluftsrådet og Kolding Kommune skal nu i gang med en nærmere evaluering af festivalen og håber derfor, at så mange som muligt vil udfylde det evalueringsskema, som Friluftsrådet har lavet. Det tager kun et par minutter at besvare.

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website