FriluftsRådet

Friluftsrådet

En gåtur i naturen topper hitlisten

11. oktober 2017

Gåture og at tage ud for at opleve naturen er stadig danskernes foretrukne friluftsaktiviteter, men friluftslivet udvikler sig også.

vandretur mark

Gåture og at tage på oplevelse i naturen topper listen over de aktiviteter, som danskerne oftest dyrker i naturen. Henholdsvis 66 procent og 40 procent svarer, at de mindst én gang om ugen i sommerhalvåret går en tur eller tager ud og oplever naturen, og for langt størstedelen foregår aktiviteterne i roligt tempo.

De aktiviteter som flest er startet på de seneste fem år er mountainbike, hvor 44 % af dem der cykler mountainbike svarer at de er startet indenfor de seneste 5 år, samt surfing, kano og kajak og geocaching.

Cykling og løb er de mest populære friluftsaktiviteter, som får pulsen op hos danskerne. Mere end hver 3. dansker cykler i sommerhalvåret en tur mindst én gang om ugen - 64 procent ved høj eller moderat intensitet, mens knap hver 5. løber en tur mindst én gang om ugen - 82 procent ved høj eller moderat intensitet.

"Selvom friluftslivet udvikler sig og der kommer nye aktiviteter og behov til, så er det de let tilgængelige muligheder, at gå, cykle og bare nyde naturen, der stadig er det mest udbredte. Det er typisk ikke noget, vi behøver at planlægge i forvejen og det kræver ikke særligt udstyr. Og så kan det foregå mange steder, hvilket er rigtig vigtigt, hvis vi skal nå friluftsliv i dagligdagen" siger Friluftsrådets formand Lars Mortensen. 

For de mest frilufts­aktive danskere, som dyrker friluftsliv dagligt med høj eller moderat intensitet, bidrager friluftsaktiviteterne i høj grad til deres sundhed. Men dem der dyrker fri­luftsliv mindre hyppigt eller ved lavere intensitet, får også et positivt afkast, når vi kigger på deres fysiske sundhed. Går man for eksempel tur med hunden to gange om dagen, er man allerede godt på vej. 

Se mere om undersøgelsen Danskernes Friluftsliv 2017 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website