FriluftsRådet

Friluftsrådet

Friluftsliv styrker danskernes sundhed

11. oktober 2017

Danskerne oplever en direkte sammenhæng mellem deres friluftsliv og deres livskvalitet og helbred. Det viser en ny undersøgelse fra Friluftsrådet af Danskernes friluftsliv.

Vandretur i skov (222x169)

3 ud af 4 danskere oplever, at friluftsliv i høj grad bidrager til deres livskvalitet. Går vi et spadestik dybere vurderer 84 procent, at friluftslivet i høj grad påvirker deres psyke og humør, mens 80 procent oplever samme store positive effekt på deres fysiske form og helbred.

"Vi kender alle sammen følelsen af, at vi har det rigtig godt efter en tur ud i det fri - uanset om vi er stille eller vilde derude. Undersøgelsen af danskernes friluftsliv understreger, at friluftsliv og aktiviteter i naturen rent faktisk bidrager mærkbart til danskernes sundhed på alle parametre. Næste skridt er at få flere med på vognen, så mange flere får et aktivt liv i naturen med alle de sundhedsgevinster, som det medfører", siger Lars Mortensen, formand i Friluftsrådet.

Danskerne er ofte aktive i naturen
Jo oftere man er aktiv i naturen, jo større effekt oplever danskerne. 85 procent af danskerne tager ud i naturen mindst én gang om ugen i sommerhalvåret, og heraf er over halvdelen i naturen én eller flere gange om dagen. Danskerne dyrker en bred vifte af friluftsaktiviteter, og der er stor forskel på aktiviteternes effekt på sundheden afhængigt af, om de dyrkes ved høj, moderat eller lav intensitet. I den ene ende af spektret finder vi idrætslige aktiviteter som løb og cykling, mens vi i den anden ende af spektret finder de mere rolige aktiviteter som for eksempel gåture og hundeluftning.

For at endnu flere får glæde af gevinsterne af et aktivt liv i naturen har Friluftsrådet, DGI og DIF indgået partnerskabet "Bevæg dig for livet - i naturen", der arbejder målrettet for at skabe et aktivt friluftsliv for de danskere, der bevæger sig mindst.

"Vi ved, at særligt de voksne danskere i stigende grad foretrækker fleksibiliteten i at dyrke deres idræt i naturen. Og så er det muligt at være aktiv uanset det fysiske niveau, hvad end man træner til triatlon eller lufter hunden. Derfor er naturen en af de afgørende forudsætninger for at nå vores mål i Bevæg dig for livet om, at flere danskere skal opleve glæden ved et fysisk aktivt liv. Særligt for at få dem med, der er mindst aktive i dag," siger Flemming Knudsen, styregruppemedlem i "Bevæg dig for livet - i naturen".

Læs mere eller se undersøgelsen  

 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website