FriluftsRådet

Friluftsrådet

Sankebog giver lyst til at udforske naturens spisekammer

12. juli 2017

Det er ikke en plantebog. Det er ikke en svampebog. Det er en samle- og sankebog! Og den er god, lyder vores anmeldelse af bogen VILD: Naturen ind i køkkenet.

En sanselig sankebog er landet og den kan anbefales for alle, der vil bruge naturen - tage derud, tagen med hjem i køkkenet og sætte tænderne i alt lige fra strandmælde og spansk kørvel til rørhatte og blæretang. 

Om bogen 

Vild: naturen ind i køkkenet af Thomas Laursen. 

Politikens forlag 2017. 300 kr.

Læs mere om bogen og hør uddrag

Forfatteren Thomas Laursen øser ud af sin viden - og den er uendelig stor - og han deler sin entusiasme og sin nysgerrighed for naturens spisekammer. Han lever af at samle vild mad til restauranter og formidle sin viden om alt det spiselige i den danske natur. 

Det er ikke en bog, der går i detaljer med de forskellige arter, men som beskriver, hvornår og hvor - altså i hvilke naturtyper - man kan finde dem. Bogen er inddelt i afsnit ud fra de forskellige voksesteder. Der er fokus på hvordan de forskellige vilde planter og svampe smager, og hvad de kan bruges til. 

Altså er det ern brugsbog for samlere og sankere snarere end en plante- eller svampebog, og det gør bogen svært inspirerende! At den er forsynet med lækre billeder i moderne nordisk farveskala gør bogen til en rigtig god oplevelse. 

Selv har jeg afprøvet bogens opskrifter på stuvet skvalderkål på toast og grillede nælder med parmesan, og det gav mod på mere. Opskrifterne i bogen er suveræne, og de fleste ret enkle. 

Det eneste problem med den bog er sådan set, at man ikke gider læse den færdig fordi man hellere vil ud og samle, smage og sanse i naturen. 

Så en vild tak til Thomas Laursen for at øse af sin kundskab og interesse! 

Vild Naturen I Køkkenet

Anmeldt af Astrid Bjørg Mortensen 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website