FriluftsRådet

Friluftsrådet

Regeringen skrotter kortlægning af naturværdi i private skove

5. juli 2017

Naturværdien af de private skove vil forblive uvis. Det er konsekvensen af en udmelding fra Miljø- og Fødevareministeriet, som aflyser den kortlægning af særlig værdifuld skov i private skove, som blev aftalt i Naturpakken. Friluftsrådet beklager beslutningen.

Skov

Biodiversiteten i de danske skove skulle have et løft. Sådan lød det i Naturpakken, der blev vedtaget af Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i 2016. For at kunne målrette indsatsen for biodiversitet skulle såvel de private som de offentlige skove kortlægges.

Miljø- og Fødevareministeriet udmeldte dog sent mandag aften, at aftaleparterne er blevet enige om, at de private skove alligevel ikke skal kortlægges. Det er en ærgerlig beslutning, mener Friluftsrådet.

”Der er et stort potentiale i de private skove i forhold til at styrke biodiversiteten i den danske natur. Vi er kede af, at vi nu går glip af den viden, som en kortlægning ville have bidraget til, for en rig natur giver gode naturoplevelser og er med til at få flere ud i det fri,” siger Lars Mortensen, formand for Friluftsrådet.

En skidt nyhed for naturen
Også Danmarks Naturfredningsforening beklager beslutningen om at droppe kortlægningen af biodiversiteten i de private skove, som udgør 70 procent af al skov i Danmark.

”Man vil gerne styrke biodiversiteten, men man vil ikke vide, hvor dan mest værdifulde natur for truede arter findes. Det er en rigtig skidt nyhed for naturen, at man nu stopper op, før man overhovedet er kommet i gang, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelelse.

Både Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening er repræsenteret i Skovrådet, der er et vejledende råd nedsat af regeringen. På trods af det kommer beslutningen om at droppe indsamlingen af viden om de private skove som en overraskelse.

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website