FriluftsRådet

Friluftsrådet

Fernisering i Friluftsrådet

6. januar 2017

Fredag den 27. januar klokken 14.00-15.00 åbner Friluftsrådet dørene til fernisering af Træskibs Sammenslutningens smukke samling af fotografier, som pryder væggene i sekretariatet frem til slutningen af februar.

Kom forbi Scandiagade 13 i Københavns Sydhavn og få en snak med Træskibs Sammenslutningen og hør om deres spændende arbejde med de gamle træskibe. Friluftsrådet er vært ved et glas og lidt til ganen og arrangementet foregår fra klokken 14.00 til 15.00.

Mød Danmarks sejlede kulturhistorie

Denne serie smukke billeder viser nogle af de godt 460 gamle danske træskibe, der er medlemmer af landsforeningen Træskibs Sammenslutningen, TS.

Skibene er alle ældre brugsfartøjer, der førhen har været brugt til erhverv. Der er tidligere fiskeskibe, færger, fragtskibe, stenfiskere, lodsbåde, spejderskibe, ekspeditionsfartøjer med meget mere. I dag holdes de fleste af TS fartøjerne sejlende af private og frivillige entusiaster, der elsker livet på vandet i et historisk skib. Et lille antal af fartøjerne kan dog stadig tage passagerer med om bord på fisketure eller chartersejlads. 

Træskibs Sammenslutningen organiserer størstedelen af den sejlende danske kulturarv - lige fra tremastede fuldriggere og skonnerter, havgående fiskekuttere ned til smakkejoller og pramme fra fiskeriet på fjordene.

Træskibs Sammenslutningens mål er at holde de historiske skibe sejlende, at samle danskere med interesse for den fælles maritime fortid, og at udbrede kendskabet til godt sømandskab, fartøjernes brug og vedligeholdelse. 

Fotografierne er taget af arkitekt Jes Kroman, mens han arbejdede for Skibsbevaringsfonden.

Alle interesserede organisationer kan låne TS' billedudstilling. Læs mere her: http://www.ts-skib.dk/page.php?id=4184

Alle kan blive medlem af Træskibs Sammenslutningen og være med til at bakke op om arbejdet med at holde Danmarks Sejlende Kulturarv levende. Læs mere på www.ts-skib.dk

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website