FriluftsRådet

Friluftsrådet

Danskerne er mindre aktive i vinterhalvåret

4. december 2017

I en undersøgelse foretaget af Friluftsrådet i oktober 2017 svarer 77 % af de knap 10.000 adspurgte danskere, at de er mindre friluftsaktive i vinterhalvåret i forhold til i sommerhalvåret. Dertil svarer 57 % endvidere at de generelt er mindre fysisk aktive i vinterhalvåret. Hertil lyder det, at danskerne er utilfredse med vejret.

Vinter myb (460x276)Trods mange danskere finder en klar sammenhæng mellem friluftsliv og velvære, ses der fortsat et fald i friluftsliv og fysisk aktivitet i vinterhalvåret i forhold til i sommerhalvåret. Det primære sæsonudsving ligger hos de unge mellem 18-29 år, hvor hele 85 % svarer, at de er mindre friluftsaktive. Blandt unge kvinder imellem 18-29 år svarer 50 % af de adspurgte, at det skyldes vejret i vintermånederne. 24 % af kvinderne svarer desuden, at de mangler gode idéer til sjove og spændende oplevelser i naturen. Hos unge mænd i alderen 18-29 år ligger svaret i at en stor del af fritiden bruges på computer, elektroniske spil og TV.

”Vi skal minde hinanden om at huske at komme ud – også selvom det kan virke uinspirerende. Vi har godt af lys og luft, og ofte er det værre at sidde indenfor end at komme ud i naturen. Der er jo masser af oplevelser i den danske natur – også i vinterhalvåret” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet

 

Citat fra undersøgelsen

”Så længe jeg er ude i naturen, så glemmer jeg alle de ting, der kan irritere mig eller gøre en i dårligt humør. Det er godt for mit humør. Man kan jo ikke sidde der og være sur, når man kigger ud over havet eller en solnedgang. Man kan godt være ked af det, men man er det på en anden måde, man bearbejder det”
- Kvinde i 60’erne

 

Undersøgelsen er gennemført af Friluftsrådet med tilskud fra Udlodningsmidler til friluftsliv og beskriver en klar sammenhæng mellem friluftsliv og fysisk aktivitet. 84 % af de adspurgte svarer, at friluftslivet forbedrer deres fysiske velvære og humør. Samtidig svarer 80 %, at de oplever en forbedring i deres fysiske form og helbredstilstand som følge af et aktivt friluftsliv. Generelt er de danskere, der er mest friluftsaktive, dem der mærker den største effekt på deres fysiske form og helbred.

Læs mere om undersøgelsen af Danskernes friluftsliv

Tre spændende idéer til oplevelser i naturen i vinterhalvåret:

 

1. Vinterbadning
En tur i det kolde gys forstærker bl.a. immunforsvaret og udløser endorfiner i kroppen

 

2.Yoga på stranden
Yoga forbedrer koncentrationen og styrker smidigheden

 

3.Gå på jagt efter ting til juledekorationen i det grønne
Brug et par timer i naturen på at lade batterierne op. Glem alt om stress og jag for en stund og udnyt tiden til at få samlet tankernen

 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website