FriluftsRådet

Friluftsrådet

Hvem skal være Danmarks Friluftskommune 2017?

5. april 2017

Nu kan landets kommuner melde sig ind i konkurrencen om at blive Danmarks Friluftskommune 2017, som afholdes af Friluftsrådet. Vinderen får 250.000 kr. til nye friluftsprojekter i kommunen og skal i år kåres inden for temaet ’Friluftsliv på tværs – samarbejde og partnerskaber’.

Frivillige Etablerer Sti Med Paelebor Lille

Friluftsrådet har netop offentliggjort kriterier og vilkår for at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks Friluftskommune 2017. Denne gang skal kommunerne sætte fokus på, hvordan de arbejder med friluftsliv i forskellige samarbejder og partnerskaber.

Vinderen af konkurrencen bliver hædret med en præmie på 250.000 kr. til nye friluftsfaciliteter og vil samtidig kunne bryste sig med titlen 'Danmarks Friluftskommune 2017'. Som noget nyt indføres i år desuden ’Juryens særpris’ på 50.000 kr. til en kommune, som har en særligt god idé eller har gennemført et særligt forløb, der ligger inden for rammerne af årets tema.

Baggrunden for temaet
Temaet for Danmarks Friluftskommune 2017 er ’Friluftsliv på tværs – samarbejde og partnerskaber’, og det er blandt andet valgt for at sætte fokus på, hvad kommunerne får ud af at tænke friluftsliv på tværs af faggrænser og samarbejdspartnere.

”Vi lægger op til, at kommunerne sætter ord på deres indsatser for at fremme friluftslivet i forskellige former for partnerskaber. Det kan eksempelvis være samarbejde med frivillige, foreninger og erhvervsliv, men også samarbejde på tværs af kommunens forvaltninger. Når friluftsliv tænkes på tværs af sektorer og samarbejdspartnere skabes værdi i form af synergieffekter og ofte også lokalt ejerskab til projekterne. Det er netop det, vi gerne vil sætte fokus på med årets tema”, siger Lars Mortensen, formand for Friluftsrådet.

Alle kommuner kan deltage
Konkurrencematerialet kan downloades fra hjemmesiden www.friluftsraadet.dk/friluftskommune, og alle landets kommuner kan deltage. Det kræver blot, at kommunerne udfylder et ansøgningsskema og sender det til Friluftsrådet. Fristen for at være med er 15. juni 2017.

Vinderen overtager titlen som Danmarks Friluftskommune efter Vejle Kommune, der som den første kommune har vundet konkurrencen to gange i henholdsvis 2009 og 2016.

For yderligere information kontakt politisk konsulent Kirsten Østerbye, tlf. 24 67 84 23, kos@friluftsraadet.dk.

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website