FriluftsRådet

Friluftsrådet

Flere skove med fri teltning

2. maj 2016

Tag soveposen under armen og begiv dig ud i skoven. Der er nye steder på Naturstyrelsens arealer, hvor du må overnatte i telt - helt gratis og helt tæt på naturen.

Listen over offentlige skove, hvor du frit må overnatte er blevet længere, skriver TV2.dk. Der nu er 201 skove, hvor det er tilladt at overnatte ganske gratis.

Se kortet med Fri teltning

Populært at sove ude

Mere end 140.000 personer overnattede i skoven i 2015. En stigning på 40 procent på blot tre år. Naturstyrelsen forventer at antallet vil til 160.000 overnattende gæster i år.  

Men for at overnatte i de danske skove skal man overholde den såkaldte 1-2-3 regel: 

Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted 

Man må højst slå to telte op samme sted.

Teltene må maks. være tre-personers telte.

 

Husk reglerne i det fri
Teltene skal være uden for naboer og man må naturligvis kun tænde bål på i forvejen etablerede bålpladser. Man må kun bruge feltkøkken, hvis man bruger et stormkøkken, hvor brænderen er indelukket - for eksempel Trangia.

Af hensyn til brandfare må man ikke sætte stormkøkkenet på blade, nåle eller andet brændbart materiale – sæt gerne stormkøkkenet på en sten eller andet lignende ikke-brændbart materiale.

Vær opmærksom på, at en skov kan være lukket for brug af åben ild, brug af bålpladser mv. grundet tørke, og så er brug af stormkøkken heller ikke tilladt. Eventuel lukning af skove med Fri teltning vil være angivet på Naturstyrelsens hjemmeside samt eventuelt med opsatte skilte ved skovenes indgange.

Det er ikke tilladt at bruge motoriseret transport på skovens veje.

Teltning ikke er tilladt på de strandbredder og klitter, som hører til visse af skovområderne.

Efter endt brug skal man rydde op efter sig og tage sit affald med.

God tur! 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website