FriluftsRådet

Friluftsrådet

Naturens Dag: tilmeldingen er åben

4. maj 2015

Planlægger du en aktivitet på Naturens Dag søndag den 13. september? Nu kan du registrere dit arrangement på www.naturensdag.dk og være med til vise friluftslivet frem for danskerne.

Fra i dag kan du tilmelde dit arrangement på www.naturensdag.dk og vise din friluftsinteresse frem for danskerne på Naturens Dag, som er Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedag for naturoplevelser, 2. søndag i september. I år er det Naturens Dag søndag den 13. september med temaet "naturen hvor du bor". 

Alle aktiviteter, der tilbyder naturoplevelser for danskerne, kan tilmeldes.

”Det kan være en fisketur til den lokale sø, målskydning med bue og pil i skoven, geo-caching, snobrød eller en sejltur på det åbne hav. Formålet med Naturens Dag er at vise den brede palet af friluftsliv og naturoplevelser frem for danskerne” siger Trine Skov, afdelingsleder i Friluftsrådet.

Både kommuner, foreninger, institutioner og private tilbyder arrangementer i naturen på Naturens Dag. Fælles for alle arrangører er, at de gerne vil vise flere danskere, hvad naturen og friluftslivet har at byde på. 

Sådan tilmelder du dit arrangement
Gå ind www.naturensdag.dk og vælg opret arrangement under fanen "Bliv arrangør". Her kan du lave en kort beskrivelse af dit arrangement, beskrive titel, tid, sted, og evt. pris. Skriv lidt om, hvad dit arrangement går ud på, om det er for børnefamilier eller om det fx er en mere krævende vandretur. I modtager en kvitteringsmail, når jeres arrangement er tilmeldt. Den skal I gemme, hvis I senere vil rette i beskrivelsen. 

Når du registrerer dit arrangement, får du mulighed for at nå ud til flere og blive synlig for folk, der søger efter naturoplevelser på Naturens Dag. Den store medieopmærksomhed på landsplan skaber interesse fra lokale medier og fra en masse mennesker, der besøger www.naturensdag.dk for at se, hvad der sker i nærheden af dem.

En folkebegivenhed
Sidste år slog antallet af arrangementer rekord, hvor mere end 50.000 besøgende kunne vælge mellem 264 forskelle oplevelsesmuligheder rundt om i landet. Vi håber, at I vil være med til at gøre Naturens Dag til en folkebegivenhed igen i år, så endnu flere danskere kan blive inspireret til at komme ud i naturen resten af året.

Arrangørpakke? Tilmeld inden 20. august
Hvis du tilmelder dit arrangement inden 20. august, modtager du en gratis arrangørpakke. I pakken er der materialer til reklame, som du kan bruge til at synliggøre dit arrangement. Du kan dog tilmelde dit arrangement helt frem til søndag den 13. september, hvis du ikke ønsker at modtage arrangørpakken.

Mange planlægger deres arrangement flere måneder før Naturens Dag. Det er en god idé, at du allerede nu begynder at overveje, hvordan du vil skabe synlighed om dit arrangement og tiltrække besøgende. Læs mere om, hvordan du får mere ud af dit arrangement. 

Søg tilskud til dit arrangement

Udlodningsmidlerne til friluftslivet yder igen i år tilskud til arrangementer på Naturens Dag. Som noget nyt i år kan du indsende din ansøgning løbende via det elektroniske ansøgningsskema helt frem til 20. august og modtage svar inden Naturens Dag.

Se mere om tilskud fra Udlodningsmidler til friluftslivet

 Gå direkte til ansøgningsskema

Vejledning for arrangører

Læs mere om, hvordan din forening bliver arrangør på Naturens Dag.

På www.naturensdag.dk kan du downloade inspirationsmateriale med udgangspunkt i årets tema. Dette års materiale er tilgængeligt fra sidst i maj måned.

Følg Naturens Dag på Facebook og få mere inspiration. 

Download folder for arrangører.

Download flyer om Naturens Dag.

 

Kontaktoplysninger:
Louise Skou Grindsted, konsulent i Friluftsrådet
Projektleder på Naturens Dag
tlf. 40 33 74 02
E-mail: lsg@friluftsraadet.dk

Naturens Dag støttes af Nordea-fonden.

 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website