FriluftsRådet

Friluftsrådet

Ny knivlov gør friluftsmennesker til lovbrydere

7. maj 2015

Tusindvis af friluftsmennesker bryder loven ved at have knive, der kan betjenes med en hånd. Loven giver slet ikke mening for friluftsfolket, og må laves om, lyder det fra flere friluftsorganisationer efter ny dom.

foldekniveFoto: Adam Grønne

En ny lov, der fastslår at enhåndsbetjente knive er ulovlige, skaber problemer for friluftsmennesker.  

"Den lov giver ikke mening for friluftsmennesker! Sådanne knive er et almindeligt stykke værktøj for lystfiskere, jægere, spejdere og mange, der færdes eller foreksempel laver mad i naturen. Det svækker befolkningens retsbevidsthed, når friluftsfolket nu pludselig bliver gjort til lovbrydere" siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Det er Danmarks Jægerforbund, der har kæmpet for sagen, men de bakkes op af adskillige andre friluftsforeninger og tusindvis af danskere, især på sociale medier. Folk der ejer en af de populære knive har ikke lyst til at bryde loven - men de har heller ikke andre muligheder lige nu. 

Danmarks Jægerforbund holdt i går et møde med Justitsministeriet, Rigspolitiet og våbenhandlerne:

"Efter vores møde med justitsministeriet, står det klart at hundredetusindevis af danskere nu ejer en ulovlig kniv. Det står også klart, at det er op til politikerne, at få ændret den uholdbare lovgivning, og derfor er det vigtigt, at danskerne får dem fortalt, at vi ikke er lovbrydere, men spejdere, fiskere, jægere, håndværkere, og hvad vi ellers er, som bruger vores lommekniv som et redskab og ikke som et våben", siger Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund. 

Læs mere om mødet på Danmarks Jægerforbunds hjemmeside

 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website