FriluftsRådet

Friluftsrådet

Oplev naturen i bar figur

21. juni 2013

Nøgenvandring vinder frem i Europa, og i Danmark arbejder Danske Naturister på at få den første markerede nøgenvandrerute. Læsø Klitplantage dannede i maj ramme om en succesfuld nøgenvandretur.

image

Nøgenvandring vinder frem rundt omkring i Europa blandt andet i Harzen, hvor stier markeret med skilte fortæller, at her kan du møde nøgne vandrere. Danske Naturister ønsker tilsvarende muligheder for nøgenvandring i Danmark. Stierne skal naturligvis være åbne for alle, men brugerne skal gerne være klar over, at de kan møde nøgne vandrere. Derfor er det en god ide med markerede stier.

I Danske Naturister ses nøgenhed som nøglen til øget selvværd og accept af kroppen, som den er.  

"Nøgenvandring giver mulighed for at opleve naturen fra en ny vinkel. Vi har erfaringer med, at man er mere i kontakt med naturen, når ikke man har tøj på. Fornemmelsen af en blid brise på kroppen eller skovbunden under de bare fødder giver en afslappende og rekreativ følelse", siger Jens Rasmussen, der er formand for Danske Naturister og fortsætter, "Med respekt for øvrige naturbrugere, mener vi, at der er plads til at vandre i den danske natur som man er."

Nøgenvandring på Læsø
På Danske Naturisters årlige ø-tur var der i år mulighed for en nøgenvandretur i Læsø Klitplantage. 30 personer deltog på den 9 kilometer lange vandretur og havde en god friluftsoplevelse i Læsøs varierede natur.

Der planlægges flere nøgenvandreture hen over sommeren blandt andet på Sjælland og i Nordjylland.

Læs mere om Danske Naturister og arbejdet for nøgenvandrestier i Danmark her.

 

Foto af Martin Duekilde, Danske Naturister

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website