FriluftsRådet

Friluftsrådet

Naturister vil have mere friluftsliv

31. oktober 2012

Danske Naturister ønsker bedre muligheder for friluftsliv og naturoplevelser i bar figur. Friluftsrådet støtter op om initiativet.

sø

I weekenden var Danske Naturister for første gang samlet til en konference om udfordringer og udvikling af naturismen. Friluftsrådet deltog i weekendens konference med et oplæg om, hvilke fordele Danske Naturister har som medlem af Friluftsrådet.

Vandrestier for naturister på ønskesedlen
Danske Naturister ønsker at udvikle naturismens muligheder inden for friluftsliv og naturoplevelser, eksempelvis gennem udvikling af nøgen-vandreture på naturiststier eller naturarealer med muligheder for at færdes uden tøj. Friluftsrådet støtter op om udviklingen og ser gerne et øget samarbejde med naturisterne om forbedringer af friluftsmulighederne.

"Friluftsrådet bakker altid op om udvikling af friluftslivet, og med konferencen har Danske Naturister vist initiativ og mod på at udvikle nye friluftsmuligheder. Det synes vi er positivt," siger Mette Bindesbøll Nørregård fra Friluftsrådet, som deltog i weekendens konference.

Naturisme som livsstil
Naturisme handler om naturlig nøgenhed og om en sund og afslappet kropsforståelse. Naturismen bygger på værdier som det enkelte menneskes frihed, fællesskaber samt glæde ved og respekt for naturen. I Danmark er der omkring 2000 organiserede medlemmer af naturistforeninger, men i andre lande er livsstilen langt mere udbredt. I Holland kan der tælles ca. 65.000 organiserede naturister og på verdensplan er der mere end 4,5 millioner medlemmer af den internationale naturistforening. I vores nabolande, Tyskland, Norge og Sverige findes der vandrestier og naturområder, hvor naturister har mulighed for nøgenvandring og friluftsliv.

Direkte blog fra konferencen
Under konferencen blev der blogget, så alle interesserede havde mulighed for at følge konferencen. Læs bloggen

Bliv klogere på naturisme 

 

Foto: Colourbox.com

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website