FriluftsRådet

Friluftsrådet

Gå ud og spis - i naturen

26. juni 2012

Vi anmelder den nye bog Naturens køkken, som optakt til Naturens dag 9. september, hvor alle danskere inviteres ud for at smage på naturen.

Den netop udkomne bog "Naturens køkken" er fyldt med gode opskrifter og nyttig viden om bær og urter, der kan findes i Danmark. Hvert afsnit indledes med botanik, anvendelse, udbredelse og fortællinger, når det er relevant. Det er ganske interessant læsning med gode faktuelle oplysninger om biologi og botanik, omend nogle af planterne, der er fotograferet, kan nok være svære at genkende med sikkerhed, når man står i skoven eller ved stranden.

Fokus på bær og urter og nordiske opskrifter
Bogen fokuserer på bær og urter og det er en styrke, at den tager fat i nogle af de mindre have-kendte bær og urter, som strandmælde, havtorn og tyttebær. I forhold til andre bøger om emnet er der mange planter og bær, der kan findes langs de danske kyster. Med bogen i hånden bliver man inspireret til at gå på opdagelse i naturens forrådskammer. Der er nemlig også opskrifter på solide og spændende nordiske retter. Retterne er ledsaget af informative billeder til alle opskrifter. Har man sommerhus ved vandet er det oplagt at tilføje "Naturens køkken" i sommerhusbiblioteket!

naturens køkken

Skrevet af Birgit Kristiansen, Gyldendal 2012, 299 kr.

Bogen er støttet af Tips- og Lottomidler til Friluftslivet.

Smag på naturen

På Naturens Dag den 9. september kan alle danskere smage på naturen. Enten ved selv at lave et arrangement, andre kan deltage i, eller ved at deltage på et af de Naturens Dag-arrangementer, der laves landet over. 

Se mere eller tilmeld et arrangement på www.naturensdag.dk

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website