FriluftsRådet

Friluftsrådet

Naturens Dag

Naturens Dag er den årligt tilbagevendende mærkedag for natur- og friluftsoplevelser. I 2017 er det søndag den 10. september med temaet "mangfoldighed i naturen".

ND2017 krabbefiskeriNaturens Dag er Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedag for naturoplevelser, 2. søndag i september. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og vise den brede palet af friluftsliv og naturoplevelser frem.

Naturens Dag har børnefamilier og bedsteforælde, lærere og pædagoger som primær målgruppe. Undersøgelser viser nemlig, at børn i dag er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn.

I 2017 er det Naturens Dag søndag d. 10. september, hvor temaet er "mangfoldighed i naturen". Naturens Uge for skoler og institutioner er altid anden uge i september. I år er det Naturens Uge for dagtilbud og skoler fra den 4. til den 8. september.

Sæt kryds i kalenderen den 10. september 2017 til Naturens Dag.

Naturens Dag består af to dele:

 • For familier: Foreninger, museer, kommuner, naturvejledere mv. holder åbent hus på Naturens Dag om søndagen for børn, unge og voksne.
 • For skoler og institutioner: Børn, pædagoger og lærere deltager i Naturens Uge i ugen op til Naturens Dag ved at arrangere naturoplevelser.

 

Naturens Dag for arrangører

Vil du gerne arrangere en naturoplevelse på Naturens Dag og blive en del af den årlige mærkedag? På Naturens Dag har du chancen for at nå ud til flere med lige netop din friluftsaktivitet. Det store og landsdækkende fokus på oplevelser i naturen fik i 2016 mere end 170.000 børn og voksne ud.

Læs mere om, hvordan du bliver arrangør.

Naturens Dag for skoler og børnehaver

Vil du gerne vide mere om, hvordan din skole eller institution kan være med på Naturens Dag? I ugen op til Naturens Dag er mere end 100.000 børn fra skoler over hele landet ude i naturen. Hvert år udgives gratis inspirations- og undervisningsmateriale til frilufts- og naturoplevelser i dagtilbud og skoler.

Læs mere om Naturens Uge her.

Naturens Dag for kommuner

Som kommune kan I gøre Naturens Dag til jeres egen mærkedag og involvere kommunens foreninger, naturvejledere, museer og andre aktører til at lave arrangementer.

Naturens Dag er en oplagt mulighed for at vise kommunens natur og friluftsmuligheder frem for borgerne og brande kommunens grønne og aktive tilbud.

Læs mere om, hvordan kommuner kan deltage på Naturens Dag.

Læs mere om Naturens Dag, og tilmeld dit arrangement på www.naturensdag.dk. Hvis I ønsker at modtage en arrangørpakke, så er tilmeldingsfristen den 18. august 2017.

Vi glæder os til at se dig i naturen 10. september 2017

ND2017 dreng m krabbe

Vil du lave et arrangement?

Friluftsrådets medlemsorganisationer opfordres til at lave et arrangement og invitere alle ud i naturen søndag den 10. september 2017

 

Så let kan I være med: 

 • Find på et arrangment, der viser jeres bedste frilufts- eller naturaktivitet frem
 • I kan vælge at modtage en gratis arrangørpakke med veste, kasketter, bannere/beachflag o.l.
 • Registrer arrangementet på www.naturensdag.dk (tilmeldingsfrist er den 18. august, hvis I ønsker at modtage en arrangørpakke).
 • Jeres arrangement dukker op i søgeresultatet når mange tusinde danskere søger oplevelser på Naturens Dag. 

Læs mere om at være arrangør.

 

Download folder om, hvordan kommuner kan  være med på Naturens Dag.

 

Download flyer om, hvordan din forening kan være med på Naturens Dag.

 

Samarbejdspartnere

Nordea-fonden: Nordea-fonden støtter Naturens Dag i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019. Fonden støtter aktiviteter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Se mere på www.nordeafonden.dk

 

Nordea Fonden logo

Naturoplevelser

Find naturoplevelser året rundt 

Specielt for børnehaver og dagplejere Grønne Spirer

 

Ud I Naturen Naturstyrelsens kort over naturoplevelser i hele landet

 

Naturkatapulten Danmarks Naturfredningsforenings bud på naturoplevelser  

 

Friluftsrådet guider til sjove og anderledes friluftsoplevelser  

 

Læs mere om Naturens Dag 

For mere information kontakt

Karen Præstegaard Hendriksen, konsulent i Friluftsrådet,

tlf. 24 63 40 56

E-mail: kph@friluftsraadet.dk

Eller se www.naturensdag.dk

 • Hovedsite
 • Blå Flag
 • Grønt Flag - Grøn Skole
 • Grønne Spirer
 • Grejbankerne
 • Danske Naturparker
 • CO2 neutralt website