FriluftsRådet

Friluftsrådet

Danmarksrejsen

Danmarksrejsen er en guide til 30 enestående naturområder i Danmark. Guiden giver dig viden om naturen, landskabet og kulturhistorien. Du finder også tips til oplevelser og aktiviteter for hele familien.

efterår (460x214)

 

Oplev Danmarksrejsen på www.danmarksrejsen.dk 


Bliv klogere på Danmark. Oplev Danmark. Se og oplev den danske natur, dyrk friluftsliv og find ud af, hvordan landskabet og naturen er skabt.

Vær aktiv: Brug internettet eller download gratis danmarksrejsens app til mobiltelefonen. Så er du klar til at tage på tur med Danmarksrejsen. Vis og fortæl  andre om dine oplevelser. Konkurrér med dig selv.

Oplev Danmarks storslåede natur. Gå til www.danmarksrejsen.dk og se, hvordan du kan være med. "Danmarksrejsen" er gode oplevelser i 30 udvalgte naturperler.

Danmark er dejlig
Når man er på tur i Danmark, oplever man et flot landskab, en spændende natur, man bliver stolt over at have været der, stolt over Danmark, og man vil gerne vise og fortælle andre om sin tur. Derfor kan deltagere i Danmarksrejsen - på www.danmarksrejsen.dk - blive registreret, gemme og fortælle andre om sine egne oplevelser, når man besøger en naturperle. På den måde kan man lave sin helt egen Danmarksrejse, som man kan invitere familie og venner med på. 

På tur med "Danmarksrejsen" kommer du til at kende dit land.
Naturperlerne er udvalgt, så de dækker alle grundlæggende danske naturforhold. Hver enkelt lokalitet er udvalgt, fordi den rummer en central naturværdi. En naturværdi, som vil være forskellig fra naturperle til naturperle, med fokus på de naturforhold man bedst oplever i denne lokalitet i Danmark.  

Det grundlæggende i "Danmarksrejsen" er formidling, besøg og oplevelser af danske naturforhold i de udvalgte naturperler, der tilsammen giver en helhedsopfattelse og indsigt i danske naturværdier og den påvirkning, naturen løbende vil være, er og har været udsat for.

En aktiv Danmarksrejse vil også være et godt grundlag, hvis du vil deltage aktivt i debatter om udviklingen af natur og naturforhold, udnyttelse og beskyttelse af det åbne land. I debatter om vildsvin, nationalparker, landbrugsforhold, bekæmpelse bjørneklo osv.

Danmarksrejsen leder dig i hver enkelt naturperle - via mobil eller internettet - til et godt udgangspunkt - et fikspunkt - for naturoplevelse og -indsigt i det valgte naturområde. 

Bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet, Torben Kass fortæller om Danmarksrejsen i Aftenshowet.

 

Danmarksrejsen er støttet af Tips- og Lottomidler til friluftslivet.

Danmarksrejsen

Logo-DK-rejsen

Danmarksrejsen er en guide til 30 enestående naturområder i Danmark. Guiden gi'r dig viden om naturen, landskabet og kulturhistorien. Du finder også tips til oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Danmarksrejsen er støttet af Tips- og Lottomidler til friluftslivet.

TV-indslag om Danmarksrejsen.dk

Der er produceret tv-indslaget om Danmarksrejsen. Se de to tv-indslag og bliv inspireret:

Oplysning og formidling

Danmarksrejsen oplyser om: naturen, friluftsliv, oplevelser, ruteforslag og praktisk info. Se eksempelvis naturperlen Himmerland.

Du kan også finde quizzer om de enkelte naturperler og undervisningsmateriale, der bl.a. kan bruges til skolerejser.

Med Danmarksrejsens gratis app har du alle oplysninger lige ved hånden.

Hent app til IPhone
Hent app til Android

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website