FriluftsRådet

Friluftsrådet

Tidligere udsendte pressemeddelelser

2011

 • Related content image

  Mere og bedre natur til danskerne

  Ringere adgang og mindre natur til rådighed for danskerne er konsekvensen af regeringens manglende prioritering af naturen. Det er et alvorligt velfærdsproblem, mener Friluftsrådet.

  28. april 2011

  Mere og bedre natur til danskerne
 • Related content image

  Hold skovene fri for vindmøller

  Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet advarer nu mod at de danske skove plantes til med vindmøller. Årsagen er, at Natur- og Miljøklagenævnet har givet dispensation til, at der kan etableres op til fire vindmøller i en fredskov. Denne gang sker det på Limfjordsøen Mors.

  26. september 2011

  Hold skovene fri for vindmøller
 • Related content image

  Friluftsrådet forlader Skovpolitisk udvalg

  Friluftsrådet trækker sig ud af miljøministerens Skovpolitisk Udvalg pga. uvilje til at sikre den brede befolknings mulighed for naturoplevelser i skovene.
  28. april 2011

  Friluftsrådet forlader Skovpolitisk udvalg
 • Danmarks friluftskommune 2011 kåret

  Det blev Faaborg-Midtfyn Kommune der vandt titlen som Danmarks Friluftskommune 2011 og den medfølgende præmie på 250.000 kroner til friluftsinitiativer. Borgmesteren i den naturskønne kommune er glad og stolt over prisen.

  1. september 2011

  Danmarks friluftskommune 2011 kåret
 • Related content image

  Blå Flag fejrer 25 års jubilæum med 220 flag

  Blå Flag fejrer 25 års jubilæum med at uddele 216 Blå Flag til strande og havne der gør en ekstra indsats for miljøet. Se hvilke strande, der har fået Blå Flag.

  Blå Flag fejrer 25 års jubilæum med 220 flag
 • Related content image

  Stier er vejen frem

  Stier, der fører ud i det grønne, bliver mere og mere populære blandt danskerne, der vil motionere og trække frisk luft i naturen og i god afstand fra øvrig trafik. Derfor udgiver Friluftsrådet i samarbejde med Realdania, en ny håndbog om at lave stier i lokalområder.
  1. maj 2011

  Stier er vejen frem
 • Related content image

  Tipsmidler fordelt over hele landet

  Friluftsrådet har delt godt otte millioner kroner til projekter indenfor friluftsliv og naturformidling. Pengene kommer fra Tips- og Lottomidlier til Friluftslivet. Regionale pressemeddelelser 1. juli 2011:
  Region Syddanmark får 870.000 kroner til friluftsliv

  4,5 millioner til friluftsliv i Hovedstaden

  Friluftsliv i Nordjylland får 850.000 kr.

  Friluftslivet på Sjælland får 500.000 kr.

  1,2 millioner kroner til friluftsliv i Midtjylland

 • Related content image

  Ta' familien med ud

  Søndag den 11. september kan du tage familien med ud i naturen og fejre Naturens Dag, når Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, inviterer alle ud til nye oplevelser i det fri. Find aktiviteter i nærheden af dig på www.naturensdag.dk

  Ta' familien med ud
 • Related content image

  10 nye Kløverstier: Find lykken i det fri i efterårsferien

  I efterårsferien åbner Kløverstier 10 forskellige steder i landet. En Kløversti forener motion, oplevelser og frisk luft på fire ruter af forskellig længde.   

  18. august 2011

  10 nye Kløverstier: Find lykken i det fri i efterårsferien
 • Related content image

  Sådan ligger landet - tal om landbruget 2011

  Historierne om industrilandbrugets eksportindtægter og arbejdspladser fylder medierne, men det sjældent hele sandheden, der bliver fortalt. Derfor har syv grønne organisationer samlet fakta om erhvervet.

  27. juni 2011

  Sådan ligger landet - tal om landbruget 2011
 • Related content image

  Naturen tryllebinder danskerne

  64.000 danskere kom op af sofaen og ud i naturen på Naturens Dag 2011. Overalt i landet var der masser af oplevelser under overskriften oplev livet i vandet.

  Søndag 11. september 2011

  Naturen tryllebinder danskerne
 • Related content image

  80.000 glade børn indtager naturen

  Med Kronborg i baggrunden og fisk i nettet kastede børn med våddragter og fangstnet sig mandag morgen over naturoplevelser i Øresund. Oplev vandet er temaet når 80.000 børn fra skoler og institutioner fra hele Danmark holder Naturens Dag. www.naturensdag.dk 

  5. september 2011

  80.000 glade børn indtager naturen
 • Politikere diskuterer fremtidens landskab

  Der er lagt op til spændende debat, når to toppolitikere, landbruget, naturorganisationer, borgere og andre aktører skal diskutere, hvad vi skal bruge vores landskab og natur til fremover og hvordan befolkningen får lov at opleve naturen. Kom og vær med til en debat på et "Spor i Landskabet" på Folkemødet.

  Politikere diskuterer fremtidens landskab
 • Related content image

  Friluftsrådet glæder sig over pesticidafgift

  Nyt forslag til afgift på sprøjtegifte lover godt for natur og miljø. Friluftsrådet kalder forslaget gennemarbejdet og nødvendigt.

  26. januar 2012

  Friluftsrådet glæder sig over pesticidafgift
 • Generalforsamling i Friluftsrådet med fredsvalg

  Friluftsrådets bestyrelse fortsætter med uændret sammensætning efter at paraplyorganisationen på natur- og miljøområdet holdt generalforsamling i dag, torsdag den 26. april.

  Generalforsamling i Friluftsrådet med fredsvalg
 • Related content image

  Sådan ligger landet - nye tal om landbruget

  De syv organisationer der står bag "Sådan ligger landet - tal om landbruget" er klar med en ny version af hæftet, som et faktuelt indspil i den aktuelle debat om landbrugsstøtte. Hent publikationen 

  5. december 2011

  Sådan ligger landet - nye tal om landbruget
 • Related content image

  Vandplanerne er længe ventede

  Miljøministeren har netop præsenteret vandplanerne, der skal forbedre vandmiljøet, og Friluftsrådet er tilfredse med at der langt om længe sker noget i sagen.

  2. december 2011

  Vandplanerne er længe ventede
 • Flere glæder end gener ved stier i landskabet

  Stier i landskabet er bedre end deres rygte. Lodsejere oplever flere glæder end gener ved rekreative stier på deres jorde.Det viser en undersøgelse fra Landskabsværkstedet, der afliver mange af de forestillinger og bekymringer, der er blandt lodsejerne, når andre borgere får adgang til deres natur.

  2. marts 2012

  Flere glæder end gener ved stier i landskabet
 • Related content image

  Naturplanerne skal give befolkningen mere friluftsliv

  Husk hensynet til friluftslivet! Sådan lyder opfordringen fra Friluftsrådet i pressemeddelelsen, der vil arbejde for at friluftslivet tænkes ind i Natura 2000 planerne så befolkningens adgang ikke reguleres unødigt.

  7. december 2011

  Naturplanerne skal give befolkningen mere friluftsliv
 • Related content image

  Randzone adgang følges op med ansvar

  Friluftsrådet roser regeringens forslag om adgang i randzonerne, og forstår ikke landbrugets bekymring. Paraplyorganisationen tager gerne ansvar for at mindske de mulige gener af adgang med en ny adfærdskampagne.

   

  Randzone adgang følges op med ansvar
 • En milliard kroner uddelt til friluftslivet

  Siden Friluftsrådet i 1993 fik det fulde ansvar for at uddele og administrere Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er der uddelt 1 milliard danske kroner friluftslivet til over 10.000 projekter. En ny tilskudsmulighed til friluftsoplevelser markerer det flotte tal.

  En milliard kroner uddelt til friluftslivet
 • Helhedssyn på natur og landbrug indebærer menneskers færdsel i naturen

  Natur- og Landbrugskommission: Gode pejlemærker der skal forbedre naturen, skabe større sammenhængende naturområder og se natur og landbrug i et helhedsperspektiv. Dette perspektiv må dog også indebære at se på menneskers rekreative brug af naturen, mener Friluftsrådet.

  27. september 2012

  Helhedssyn på natur og landbrug indebærer menneskers færdsel i naturen
 • Friluftsrådet roser anbefalinger fra Natur- og Landbrugskommissionen

  Friluftsrådet ser flere spændende perspektiver i de anbefalinger, som Natur- og Landbrugskommissionens netop offentliggjorte rapport indeholder. Ikke mindst er ser Rådet positivt på helhedsperspektivet i planlægningen af natur og landbrug. 

  18. aril 2013

  Friluftsrådet roser anbefalinger fra Natur- og Landbrugskommissionen
 • Nye i Friluftsrådets bestyrelse efter kampvalg

  Der er tre nye medlemmer og to genvalgte bestyrelsesmedlemmer i Friluftsrådets bestyrelse, efter at paraplyorganisationen holdt generalforsamling onsdag den 24. april. Formanden blev genvalgt.

  24. april 2013 

  Nye i Friluftsrådets bestyrelse efter kampvalg
 • Danskerne er vilde med friluftsliv

  91 % af danskerne tager i naturen hvert år, skoven er det mest populære udflugtsmål i naturen efterfulgt af stranden eller kysten, og op mod 43 % af danskerne færdes dagligt til fods eller på cykel i grønne områder. Dette og meget mere kan du blive klogere på i Friluftsrådets nye udgivelse "Fakta om friluftslivet i Danmark", der sætter tal på omfanget af friluftslivet, og den betydning det har, både for den enkelte og for samfundet.

  24. april 2013

  Danskerne er vilde med friluftsliv
 • Friluftsrådet fremlægger ambitiøs strategi

  I dag fremlægger Friluftsrådet en ny strategi for arbejdet frem mod 2020 på den årlige generalforsamling. Ambitiøse mål skal forbedre naturen og skabe friluftsliv for flere. 

  Pressemeddelelse 24. april 2013

  Friluftsrådet fremlægger ambitiøs strategi
 • Danske naturområder kan få nyt kvalitetsstempel

  Friluftsrådet lancerer nu mærkningsordningen Danske Naturparker, der skal mærke naturområder i Danmark. Danske Naturparker skal forbedre naturen og naturgæsternes oplevelser, og ordningen støttes af Nordea-fonden. www.danskenaturparker.dk 

  Pressemeddelelse 4. juni 2013 

   

  Danske naturområder kan få nyt kvalitetsstempel
 • Klimaplan kan skabe mere natur

  Der er flere gode forslag i Regeringens nye klimaplan, som kan fremme de rekreative muligheder og skabe mere natur i Danmark, mener Friluftsrådet. Derfor opfordrer Rådet til, at de positive effekter for friluftsliv, natur og miljø medtænkes i de 78 forslag i Regeringens klimaplan.

  14. august 2013

  Klimaplan kan skabe mere natur
 • Naturlovene skal forenkles

  Lovgrundlaget på natur- og miljøområdet er nu så uoverskueligt, at Miljøministeren bør forenkle og samordne af lovgivningen. Det mener Friluftsrådet, der opfordrer ministeren til handling. 
  Pressemeddelelse 16. august 2013 

  Naturlovene skal forenkles
 • Related content image

  Spring på bussen

  Invitation til pressen: Tirsdag den 10. juni 2014 åbner Friluftsrådet det rullende inspirationscenter, Spring på bussen, der skal køre rundt i landet og lære børn at bevæge sig i naturen med sjove aktiviteter. 

  Det sker på Naturcenter Amager kl. 10-12.

  Læs presseinvitation og pressemeddelelse 3. juni 2014. 

  Spring på bussen
 • Byggeri kan begrænse din tur langs stranden

  Debatten om de frie kyster raser, og i følge Friluftsrådet er det med god grund. Det er nemlig en sag, der er vigtig også for den helt almindelige strandgæst. Regeringens vækstudspil vil gøre op med strandbeskyttelsen og det kan begrænse offentlighedens adgang til stranden. Med byggerier ved kysten er der fare for, at strandgæster både bliver forhindret i at komme ned på stranden og i at kunne gå i timevis langs kysten med tæerne i vandet uden at møde barrierer.

  4. februar 2016

  Læs pressemeddelelsen 

 • Valg 2015: Vælgerne: Natur, klima og miljø er vigtigt i valgkampen

  Danske grønne organisationer opfordrer politikerne: Natur, miljø, klima og friluftsliv skal have en større plads i valgkampen. Det er vigtige emner for vælgerne, men udmeldinger fra kandidaterne savnes. Derfor er de grønne organisationer gået sammen i det fælles initiativ stemgrønt, der skal styrke den grønne dagsorden.

  3. juni 2015 

  Valg 2015: Vælgerne: Natur, klima og miljø er vigtigt i valgkampen
 • Gladsaxe blev Danmarks Friluftskommune 2015

  Friluftsrådet har netop udpeget Gladsaxe Kommune som Danmarks Friluftskommune 2015. Gladsaxe har vundet prisen på baggrund af en flot indsats for at integrere friluftsliv i klimatilpasningsprojekter. Kommunen får glæde af præmien på 250.000 kroner, der skal bruges til nye friluftsprojekter i kommunen.

  25. august 2015

  Gladsaxe blev Danmarks Friluftskommune 2015
 • Friluftslivet får 10 millioner kroner

  Nye ridestier, grejbanker med udlån af friluftsudstyr og samlingssteder for friluftsliv i landsbyer. Det er nogle af de 113 projekter rundt om i Danmark, der samlet set får 10 millioner kroner i støtte fra Friluftsrådet.

  22. september 2015

  Friluftslivet får 10 millioner kroner
 • Flink af natur 2015

  Hold Danmark Rent, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danmarks Idrætsforbund sætter i en ny version af kampagnen fokus på, hvordan man fremmer god affaldsadfærd ved at være ”Flink af Natur”.

  10. oktober 2015

  Flink af natur 2015
 • Hovedsite
 • Blå Flag
 • Grønt Flag - Grøn Skole
 • Grønne Spirer
 • Grejbankerne
 • Danske Naturparker
 • CO2 neutralt website