FriluftsRådet

Friluftsrådet

Kløverstien i Vallensbæk

Kløverstien i Vallensbæk udspringer fra Vallensbæk Idrætscenter. De fire flotte ruter kaldes Landsbystien, Her-bor-vi-stien, Strandparkstien og Mose- og Nordmarksstien.

Begynd din tur fra Vallensbæks Idrætscenter. De fire Kløverstier udspringer fra VallensbækIdrætscenter ved Kløverstipælen på pladsen. Kløverstipælen er startpunktet for fire forskellige stier med fire forskellige længder. Tilsammen får du fire stier med oplevelser, der dækker kultur-, natur-, motions- og friluftsliv i Vallensbæk. Du kan vælge at gå, løbe, rulle eller cykle på stierne.

Vallensbæk Indvies 5 - Val Komm

Vallensbæk Lokalhistoriske foreninge har sørget fore et spændende tilbagebvlik over Vallensbæks historie på den grønne rute

Foto: Vallensbæk Kommune

Landsbystien - den grønne rute på 3,3 km

Grøn Kløversti bliver også kaldt for 'Landsbystien', fordi den går igennem Vallensbæk Landsby. Her giver Vallensbæk Lokalhistoriske Forening dig et spændende tilbageblik over Vallensbæks historie frem til nu.

På opdagelse i Vallensbæks historie

Læs historien om Toftegård, Vallensbæk Præstegård og dens tidligere beboere, om Enghavegård og en interessant fægyde tæt på gården og om de tidligere beboere på Højrupgård. Du får også historien om den gamle og nye kirke og bliver præsenteret for en film af et kalkmaleri i kirken, hvor du får indblik i maleriets betydning.

På ruten finder du i alt 5 pæle med hver sin historie.

 

Vallensbæk Indvies - Jørgen Bresson Fotoakrobaterne

 Foto: Jørgen Bresson, Fotoakrobaterne Vallensbæk

Her-bor-vi-stien - den blå rute på 4,9 km

Blå Kløversti bliver også kaldt for 'Her-bor-vi-stien', da den går igennem et beboelseområde. Her præsenterer Fremtidens Borgerhus yngre børn for en kort historie om Skovmusen Kalle. Læs Skovmusens fortælling om, hvad han møder i naturen og i byen på sin vej hen til Bymusens fødselsdagfest. QR-koderne sidder i børnehøjde, så børnene selv kan scanne koderne og få historien fortalt
digitalt. Skovmusens fulde historie får du ved at finde de i alt 7 pæle på ruten.

Film om unges liv i Vallensbæk

På samme sti viser børn fra Juniorklubben på Egholmskolen film om, hvad de bedst kan lide at lave i klubben efter skole og giver inspiration til, hvad andre børn kan lave. På ruten vil du blive præsenteret for i alt 5 pæle med film.
Vær opmærksom på, at der er to ruter på Blå Kløversti.

 

Strandparkstien - den røde rute på 7,6 km

Rød Kløversti bliver også kaldt for 'Strandparkstien', da den går igennem området omkring stranden. På Strandparkstien guider foreningen Fotoakrobaterne dig igennem, hvordan du tager flotte billeder ved hjælp af en billedserie og tekst. Som eksempel bliver du instrueret i, hvordan du bruger 'det gyldne snit' til at skabe harmoni i et billede, hvordan du tager et billede af bevægelse og hvordan du tager smukke nærbilleder. Alle slags kameraer kan bruges, herunder smartphones. Børn kan også være med. På ruten finder du de gode råd til at tage flotte billeder på i alt 8 pæle.

 

Mose- og Nordmarksstien - den sorte rute på 10,1 km

Sort Kløversti bliver også kaldt for Mose- og Nordmarksstien, da den ligger i området omkring Vallensbæk Mose og Nordmarken.

Trænings- og fartlege

På Mose- og Nordmarksstien instruerer foreningen Løb i Vallensbæk dig i bl.a. opvarmning, interval- og styrkeøvelser ved hjælp af billeder, film og tekst. På denne rute finder du i alt 6 pæle.

Vallensbæks natur før og nu

Danmarks Naturfredningsforening fortæller om naturen i Vallensbæk, både som den er nu, og som den var engang. Der vil være fortællinger om bl.a. botanik, dyreliv, vandforløb og bygværker. På ruten finder du i alt 5 pæle med hver sin fortælling og inspiration til hyggelige aktiviteter i naturen.


Vær opmærksom på, at der er to ruter på Sort Kløversti.

 

Vallensbæk Indvies 4 Musen Kalle - Val Komm

Skovmusen Kalle og børn fra Juniorklubben på Egholmskolen på den blå rute

Foto: Vallensbæk Kommune

Her kan du finde mere information


Du kan finde mere information om alt det, du møder undervejs på Kløverstiens fire ruter på www.vallensbaek.dk. Skriv Kløverstier i søgefeltet.

Du kan også finde information på Endomondos mobil app.

 

Vallensbæk Indvies 3 - Val Komm

Løbere fra foreningen ´Løb i Vallensbæk´ indviede det sorte rute 9. oktober 2014

Foto: Vallensbæk Kommune

 

 

Kort og info om Kløverstien

Her finder du folderen om Kløverstien i Vallensbæk.

Du kan finde mere information om alt det, du møder undervejs på Kløverstiens fire ruter på www.vallensbaek.dk. Skriv Kløverstier i søgefeltet.

Du kan også finde information på Endomondos mobil app.

 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website